Advertentie

Browse By

Zwemkasteel Nienoord nog geschikter voor een breder publiek

LEEK – Voor de ouderen en de mindervaliden onder ons is het Zwemkasteel Nienoord nog beter toegankelijk gemaakt. Bij het grote bad is de laatste weken hard gewerkt om het bad nóg geschikter te maken voor een breder publiek. Er is onlangs een speciaal aangepaste trap geïnstalleerd, zodat de gebruikers van het mooie bad makkelijker in – en uit het bad kunnen lopen. De speciale trap past zich daarbij ook nog eens aan bij de beweegbare vloer van het zwembad. Daarnaast heeft het bad ook nog een zwembadvriendelijke rolstoel gekregen. 

Dit alles was een reden voor een klein feestje! Om dit heugelijke feit te vieren werd burgemeester Berend Hoekstra dondermorgen uitgenodigd in het Zwemkasteel. Samen met Carlo Ezinga, directeur van de Rabobank Noordenveld/Westerkwartier werd de trap officieel in gebruik genomen door het knippen van een lintje. De Rabobank en de gemeente Leek hebben beiden het mogelijk gemaakt dat de aangepaste trap is geïnstalleerd in het Leekster bad.

Initiatiefneemster mevrouw Ina Martens was tijdens het officiële moment met de zwemgroep aan het oefenen in het bad. Ze geeft aan dat ze erg blij is met de nieuwe trap en nu erg makkelijk het bad in kan lopen. Ook badjuf Harmanna geeft aan dat dit een aanwinst is voor het bad. “Deze trap is erg comfortabel voor de gebruikers van het zwembad en ik wil nog wel één dingetje kwijt! We hebben sinds kort ook een nieuwe geluidsinstallatie rondom het bad, dit een een uitkomst! Iedereen kan me nu goed en duidelijk verstaan tijdens de lessen”, vertelt de altijd vrolijke zwemjuf Harmanna.

Foto’s: Erik Brand