Advertentie

Browse By

Zevenhuizen in finale na ‘Hitchkock’-ontknoping

De aftrap vrijdagavond in het Sportcentrum werd verricht door Berend Hoekstra, die afscheid neemt als burgemeester. Hoekstra, die nog nooit gezaalvoetbald heeft deed meer dan de aftrap en soleerde naar het doel.

LEEK – Zevenhuizen-Zuidlaren  is de finale van het B-toernooi van het 33e Leekster Voetbalgala. Beide poulewinnaars zijn ook geplaatst voor het A-toernooi.  Naast VV Zevenhuizen en  FC Zuidlaren drongen ook de nummers twee, Glimmen en De Sweach door tot het hoofdtoernooi dat op donderdag 27 december begint.

De aftrap vrijdagavond in het Sportcentrum werd verricht door Berend Hoekstra, die afscheid neemt als burgemeester. Hoekstra, die nog nooit gezaalvoetbald heeft deed meer dan de aftrap en soleerde naar het doel.

Twaalf clubs deden mee aan het B-toernooi. FC Zuidlaren was ongenaakbaar in Poule A. De koploper van de vierde klasse zaterdag voetbalde leuk en liet geen punt liggen.  Debutant Glimmen – derde klasser, maar als nieuwe deelnemer beginnend in het B-toernooi- eindigde als tweede. In de beslissende onderlinge partij bleek Zuidlaren een maatje te groot: 7-2. De andere nieuwkomer, Haren, behaalde geen enkel punt.  Zevenhuizen werd winnaar van Poule B. Dit na een bloedstollende ontknoping.  Drie ploegen streden om de winst. Zevenhuizen en Fochteloo leken de beste papieren te hebben, maar doordat De Sweach verrassend van Fochteloo won, kwam ook de ploeg uit Beetsterzwaag in aanmerking voor poulewinst. Zevenhuizen-FC Fochteloo was de allesbeslissende partij. De Westerkwartierders begonnen, gesteund door fanatieke aanhangers, furieus (snelle 2-0 voorsprong), maar de Stellingwervers knokten zich terug. Er ontstond een bikkelhard gevecht, dat in 3-1 eindigde. Op basis van het doelsaldo (één doelpunt meer dan De Sweach) werd Zevenhuizen groepswinnaar, voor De Sweach, dat zich voor het eerst in de historie plaatste voor het A-toernooi. Niet Fochteloo, maar THOR werd uiteindelijk derde.  Meervoudig winnaar Zevenhuizen, dat voor het laatst het B-toernooi won in 2006, speelt de finale op de Gala-avond tegen Zuidlaren, dat het B-toernooi nog nooit won. Vanavond (aanvang 18.00 uur) begint het damestoernooi.

Voor alle resultaten en meer informatie: www.lvgala.nl