Advertentie

Browse By

Zaterdag weer Dag van het Naakt Tuinieren

STREEK – Niet schrikken wanneer je dit weekend je buurman of buurvrouw naakt in de tuin ziet huppelen of het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 4 mei namelijk de Internationale dag van het Naakt Tuinieren! Een leuke manier om iets goeds te doen voor het milieu. En te beleven dat jij ook onderdeel bent van die natuur. Aldus de initiatiefnemers. In de tuinkalenders van mei staan genoeg klussen: van het gazon bemesten tot verse papaver zaaien.  

Positief zelfbeeld

De Internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks Internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 4 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen.

Weersvoorspellingen brrrrrrrrrrrrr……………

Volgens de website weeronline.nl wordt het zaterdag een frisse dag, waarbij de temperatuur nauwelijks boven de 10 graden zal komen. Ideaal tuinweer is het eigenlijk ook niet echt, want er is kans op onweer, hagel en zelfs natte sneeuw aan het einde van de ochtend, begin van de middag. Maar af en toe zal de zon zich toch wel laten zien. En echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in…

Naakt Tuinieren Dag.