Advertentie

Browse By

Zaterdag 28 september: Activiteitendag voor jong en oud!

RODEN – Een aantal jongeren uit Roden, die zich bezig houden met een grote activiteit, hebben bewoners, sponsoren en belanghebbenden uitgenodigd om uit te leggen wat precies de bedoeling is op zaterdag 28 september. Samen met de jongerenwerker Erik van der Heide, van Welzijn in Noordenveld en een aantal ouders is deze avond in goede banen geleidt. 

In de Scheepstraschool hadden de jongeren diverse oudhollandse spelen neergezet waar de gasten met veel plezier aan mee hebben gedaan. 

Op deze bijeenkomst zijn een aantal bewoners en sponsoren af gekomen. Het mooie was dat de jongeren direct in contact kwamen met de bezoekers. Door met elkaar in gesprek te gaan zag je al heel snel dat er van beide kanten een wederzijds begrip ontstond. Aan de ene kant snapten de ouderen dat de jongeren naar een plek zochten waar ze hun ding kunnen doen aan de andere kant was er ook begrip naar de ouderen toe dat harde muziek soms wel tot overlast kan leiden. 

De jongeren zouden graag willen dat bewoners met hen in gesprek gaan in plaats van direct de politie te bellen. De bewoners vertelden de jongeren dat sommige mensen het eng vinden om op een grote groep af te stappen en als er dan ook geen begrip is voor elkaar dat het dan niet gaat werken. Door deze gesprekken zag je begrip van beide partijen ontstaan. 

Zo is besloten om samen op te trekken in deze activiteit. Een buurtbewoners heeft in kader van de burendag besloten om koffie/thee en wat lekkers aan te beiden omdat ze het idee van de jongeren zo fantastisch vond dat ze vond dat ze dit moest doen. Daarnaast zal er een picknickbank geplaats worden waar de buurt om gevraagd heeft. Deze zal ook op die dag worden ingewijd. En door de handen in één te slaan hopen we met z’n allen dat er geen vernielingen plaats gaan vinden. 

Daarnaast is de jeugd heel druk bezig met de voorbereidingen van deze dag. Er zal een heuse Whipe-outbaan neergezet worden. Tevens zal er voor de allerkleinsten een luchtkussen neergezet worden. Ook voor de inwendige mens zorgen de jongeren. 

De jongeren hebben zelf voor sponsoring gezorgd en samen met de jongerenwerker komen ze elke twee weken bij elkaar om te vergaderen. van der heide zeg: “mooi om te zien hoe de jongeren zich inzetten. En tuurlijk gaat het met vallen en opstaan. Het is ook niet niks om direct zoiets groots neer te zetten. Een video-avond is relatief makkelijker te organiseren. Daarom ben ik ook zo trots op deze jongeren!”

“De laatste eindjes worden nu aan elkaar geknoopt. En dan gaan we op zaterdag 28 september los. van 13.00 uur tot 17.00 uur is een ieder welkom op het Zijpendaal, op de skatebaan aldaar. De jongeren zijn er klaar voor. We hopen op veel belangstelling. En ondertussen zijn we al weer druk bezig met de volgende activiteiten te bedenken en te organiseren. Dit moet blijvend zijn”, Aldus van der Heide. 

LEES OOK