Advertentie

Browse By

Woning gesloten vanwege illegale hennepteelt

WESTERKWARTIER – Dinsdag 16 april is een woning in Ezinge voor een periode van zes maanden gesloten. In februari van dit jaar werd hier door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Damoclesbeleid
Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier heeft op basis van het Damoclesbeleid besloten de woning voor zes maanden te sluiten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties op te heffen.

Duidelijk signaal
In thuiskwekerijen wordt illegaal geteeld en meestal op illegale wijze stroom afgetapt. Dat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Burgemeester Koos Wiersma: “De sluiting is een forse maatregel en een duidelijk signaal dat we dergelijke kwekerijen niet in de gemeente Westerkwartier willen hebben.”

Verdachte situatie melden?
Een kwekerij voor hennep is illegaal en levert bovendien risico’s op voor omwonenden. Als het misgaat in een drugspand kunnen omliggende woningen ook schade oplopen. Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.