Advertentie

Browse By

Winnaars fotowedstrijd ZomervertierWesterkwartier ontvangen prijs


Winnende foto’s

De winnaar van de eerste prijs, Bence Brouwer Suba (11 jaar), kon er niet bij zijn. “Hij zit nu weer in Nicaragua,” legt zijn opa uit. “Hij was een halfjaar bij ons in Nederland omdat hij daar niet naar school kon.” Op de foto is Bence druk bezig bij de ‘waterval’ van Marum.

Jorijn Jongman is erg blij met haar tweede prijs. “We wonen vlakbij het park in Zuidhorn waar de foto is gemaakt,” zegt ze. Tussen de Schotse Hooglanders is ze bezig met haar sport: acrogym. “Elke week acht uur trainen om naar het NK te kunnen.”

De derde prijs is binnengesleept door Feike Kramer. Hij laat zien hoe hij met zijn speelgoedbootje in de weer is. “Het bootje is helaas stukgegaan, het zeil doet het niet meer,” vertelt Feike. Henk Kosmeijer: “Misschien kan de speelgoedbon die je nu wint iets betekenen.”

Tentoonstelling
De jury heeft naast de drie foto’s, nog zeven foto’s uit de inzendingen gekozen. De jury bestaat naast Henk Kosmeijer ook uit Freddy Plat (jongerenwerker in Zuidhorn), Lodewijk ten Have (fotograaf uit Zevenhuizen) en Annie Jakobs (winnares vorige fotowedstrijd, uit Grootegast).

De in totaal tien beste foto’s zijn afgedrukt op canvas en hangen straks in de gemeentehuizen van het Westerkwartier. De tentoonstelling start 1 november in het gemeentehuis van Leek. Daarna zijn de andere gemeenten aan de beurt. Na de tentoonstelling krijgen de tien fotografen hun eigen foto. De foto’s zijn ook te bekijken op de facebookpagina van de nieuwe gemeente Westerkwartier, Facebook.com/gemeentewesterkwartier.

Herindeling
In 2019 gaan de vier gemeenten in het Westerkwartier samen. Vóór die tijd willen de gemeenten met de fotowedstrijd en tentoonstelling inwoners de toekomstige gemeente laten ontdekken. Meer informatie over de herindeling is te vinden op de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden.