Advertentie

Browse By

Win een iPad of één van de 20 waardebonnen

Gemeenten in regio Groningen-Assen laten woononderzoek doen

Ook Noordenveld wil graag meer inzicht in woonwensen

 STREEK – In de regio Groningen-Assen verhuizen elk jaar meer dan 10.000 mensen naar een andere woning. De gemeenten in deze regio, waaronder de gemeente Noordenveld, willen graag beter begrijpen welke overwegingen en keuzes inwoners daarbij maken. Daarom laten zij KAW en I&O Research hier onderzoek naar doen. Zo ook de gemeente Noordenveld. De uitkomsten helpen om plannen voor bestaande en nieuwe woonbuurten beter af te stemmen op de wensen van toekomstige verhuizers.

De regio Groningen-Assen bestaat uit de gemeenten Assen, Groningen, Het Hogeland (alleen voormalig Bedum en Winsum), Midden-Groningen (alleen voormalig Hoogezand-Sappemeer en Slochteren), Noordenveld, Tynaarlo en Westerkwartier (alleen voormalig Leek en Zuidhorn).

Bent u de afgelopen vijf jaar verhuisd? Dan valt er binnenkort mogelijk een vragenlijst bij u op de deurmat. Daarin kunt u aangeven welke keuzes u maakte bij het zoeken van een woning en of u de woning heeft gevonden die u zocht. De gemeenten in de regio Groningen-Assen vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de gemeenten plannen kunnen maken die aansluiten op de wensen van alle inwoners.

Zaterdag 13 april valt bij 20.000 huishoudens in de regio Groningen-Assen het Woningmarktonderzoek van Regio Groningen-Assen (RGA) op de mat: een uitgebreide vragenlijst die zowel op papier als digitaal kan worden ingevuld. De samenwerkende gemeenten in de RGA willen met de uitkomsten van dit onderzoek beter begrijpen welke overwegingen inwoners hebben en welke keuzes zij maken als ze een huis zoeken. U kunt de vragenlijst op papier of via internet invullen. Dat kan tot en met zondag 12 mei. Onder de deelnemers worden een iPad en twintig bol.com-bonnen verloot. Als u de vragenlijst via internet invult, kunt u direct zien of u een prijs gewonnen heeft.