Advertentie

Browse By

Wim en Tessa van de Blakervelderhoeve gaan verhuizen!

Wim en Tessa tussen hun prachtige koeien in de ‘oude’ stal aan de Norgerweg in Roden

Na een lange tijd van keihard werken en veel tegenslagen is het Wim en Tessa toch uiteindelijk gelukt om een boerderij te kopen op een droomplek!

RODEN – Lang hebben Wim en Tessa Ram van de Blakervelderhoeve naar dit moment uitgekeken en ontzettend blij  dat ze eindelijk een veilige thuishaven hebben gevonden voor hun Fokkerij van zeldzame huisdierrassen de Groninger Blaarkop en het Lakenvelder rund.

Verhuizing
Na een lange tijd van keihard werken en veel tegenslagen is het Wim en Tessa toch uiteindelijk gelukt om een boerderij te kopen. Ze gaan dit jaar verhuizen naar het prachtige Langelo aan de Schoolbrink 8. Een veilige thuisbasis voor hun koeien en waar ze hun prachtige bedrijf permanent kunnen vestigen en kunnen bouwen aan een toekomst!

Dit is een hele mijlpaal voor het boerenechtpaar en ze zijn dan ook ontzettend trots dat ze dit hebben bereikt! In 2010 met niets begonnen en moet je kijken waar ze nu staan. “Als je gelooft in je plan dan kan iedereen zijn of haar doel bereiken’, aldus de doorzetters Ram!

Zware tijd
Zij hebben de afgelopen 2 jaar een zware tijd gehad. Opgeven was absoluut geen optie. Toch kwam het woord ‘stoppen’ steeds vaker ter sprake bij het duo. Gepest door de regelgeving van de overheid, net als zoveel andere veehouders. Maar ook misschien wel door eigen schuld, omdat ze een veehouderij proberen te runnen met zeldzame rassen op een duurzame manier. Een boerenbedrijf runnen in deze tijd is geen makkelijke taak. Toch heeft hun passie voor de koeien en het idealisme gezorgd voor de nodige vechtlust om door te gaan!

Op de nieuwe locatie in Langelo gaan zij de huidige boerderijwinkel met het heerlijke vlees en de lekkerste streekproducten voortzetten in dan in een iets ruimer jasje. Daarnaast starten zij met een melkveetak en gaan we omschakelen naar een biologische bedrijfsvoering, een bewuste en logische keuze. Ook gaan ze een samenwerking aan met Stichting de Nieuwe Leefstijl, waardoor de ondernemers zich meer kunnen richten op voedseleducatie voor jongeren.

Zonder hun vaste, trouwe klanten hadden zij dit nooit kunnen realiseren. Dit beseffen ze maar al te goed. “Wij zijn dan ook iedereen ontzettend dankbaar die ons op wat voor manier dan ook heeft gesteund. Wij hopen natuurlijk dat u met ons meeverhuisd. De nieuwe locatie bevindt zich slechts een paar kilometer verder verwijderd van de huidige locatie en is straks nog veel aantrekkelijker om te bezoeken’, vertellen Wim en Tessa enthousiast.

Maar….voorlopig zitten ze eerst nog in Roden aan de Norgerweg en kunt u daar terecht voor u lekkerste versproducten. Wanneer het bedrijf definitief wordt verplaatst, wordt het ruim op tijd bekend gemaakt. De verwachting is medio juli/augustus te starten zeggen de zeer blije Wim en Tessa.