Advertentie

Browse By

Wethouder Pastoor geeft startsein nieuwbouw Brede School Leek

LEEK – Samen met een drietal kinderen heeft wethouder Elly Pastoor vanochtend het startsein geven voor het slaan van de eerste paal van de nieuwe brede school in de wijk Oostindie in Leek. Bij dit moment hebben de overige kinderen van beide scholen CBS Van Panhuysschool en OBS De Hasselbraam en de kinderopvang SKSG hun wens voor de school op een lint aan de bouwhekken gehangen. De school wordt in het voorjaar van 2020 in gebruik genomen.

Het nieuwe gebouw krijgt een plaats op de hoek van De Knip en de Watersingel. Het vervangt het bestaande semi-permanente gebouw dat verderop aan De Knip staat. Dat gebouw wordt nadien gesloopt en op die locatie komen nieuwe woningen. De brede school biedt plaats aan de basisscholen CBS Van Panhuys en OBS De Hasselbraam, ruimten voor buitenschoolse opvang, kinderopvang en peuterspeelzaal voor SKSG en een grote gymzaal voor onderwijs, breedtesport en SKSG. De nieuwe brede school met de pleinen, groeninrichting en de verkeersmaatregelen kost  7 miljoen.

Het gebouw is ruim opgezet, met grote lokalen in diverse afmetingen evenals drie grote onderwijspleinen. Er is zowel beneden als boven een ontmoetingshal en een keuken op de verdieping. Het gebouw heeft een hoge duurzaamheidsscore en het binnenklimaat is optimaal te regelen. De sportzaal is ruim zeven meter hoog en komt op de noordoosthoek. De ruimten voor de kinderopvang komen aan de zuidkant van het gebouw met een eigen speelzaal.

Om het gebouw echt een kindcentrum voor de wijk te maken wordt de samenwerking tussen de scholen en kinderopvang geïntensiveerd. Ook worden de mogelijkheden uitgewerkt om het gebouw te laten gebruiken door de jeugdhulp en wijk- en sportverenigingen. Het schoolplein is ook buiten schooltijd toegankelijk.