Advertentie

Browse By

Voorbeschouwing van de bekerkraker VEV’67 – vv Winsum

Voorbeschouwing van de bekerkraker VEV’67 – vv Winsum, halve finale van de KNVB Noordelijke Districtsbeker

LEEK – Dinsdag 7 mei om 20:00 wordt er op het sportpark Oostindie afgetrapt voor de halve finale van de KNVB Noordelijke Districtsbeker.
Deze wedstrijd gaat tussen VEV’67 en onze gasten uit Winsum, vv Winsum. Voor beide verenigingen is het de eerste keer dat ze spelen voor een plaatst in de finale! Voor onze tegenstander van vanavond is het helemaal knap ! Want deze club bestaat pas sinds 1 juli 2016.

De club is ontstaan uit de volgende verenigingen, cvv VIBOA en vv Hunsingo. Met het verdwijnen van VIBOA is één van de mooiste clubnamen uit de Noordelijke voetbal geschiedenis verdwenen… “ Voetballen Is Bij Ons Aangenaam “. In het logo van vv Winsum zit de bekendste brug van Winsum in verwerkt, “ de Boog “. Als je een keer in de buurt bent en je hebt wat tijd over, huur een kano en bekijk Winsum vanaf het water !

In het seizoen 2016/17 en 2017/18 zaten vv Winsum en VEV’67 bij elkaar in de competitie. In de 1e klasse E werd er 3x verloren van vv Winsum en 1x gewonnen. Het doelpunten saldo is duidelijk in het voordeel van de Winsumers. 2 – 9. Maar goed, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst…

In de groepsfase werd vv Winsum eerste na overwinningen tegen Pelikaan S ( 2–5! ), FC Lewenborg en SC Veenwouden.
Daarna werden Belingwolde, SC Loppersum, Bergum, weer Pelikaan S en BCV aan de zegekar gebonden.

Waar moeten we op letten bij vv Winsum ? Dat is moeilijk te zeggen. In de competitie vind Rogier Krohne makkelijk het net. 11x. Ook in de beker heeft hij er 2 inliggen. “ Good Old “ Rick Schaaphok weet het net in de beker makkelijk te vinden. Net als Kay Bootsma, je weet wel Kay die ons vorig seizoen uit de beker wipte toen hij in de laatste minuten de winnende maakte namens sc Stadspark. Ook Reinder Haaksema heeft z’n draai gevonden in z’n 2e jaar bij vv Winsum. En dat is best knap na jaren op 5e/4e klas niveau te hebben gevoetbald. Maar ook spelers als Wouter Bloem en Marcel Pannekoek zijn natuurlijk spelers om in de gaten te houden ! Trainer Bert Vos van vv Winsum zal ongetwijfeld met een speelplan komen waar we het als VEV’67 lastig mee krijgen.

Maar in de beker is alles mogelijk ! De finale halen ? Die kans zullen beide teams niet vaak krijgen..

En VEV’67 ? Die hebben een boost gekregen na de gewonnen kwartfinale tegen LAC Frisia 1883 ! Het net werd weer makkelijk gevonden en met voetbal wat je eigenlijk alleen bij Pelikaan S en VEV’67 ziet.

Dinsdag 7 mei om 20:00 is de aftrap.

Scheidsrechter is Douwe Pals en hij wordt geassisteerd door Mehmet Dal en Andre Willems.

Come on boys van VEV’67 ! Schrijf geschiedenis !