Advertentie

Browse By

Volop activiteiten bij K38

RODEN – Toine Heijmans – Volkskrant columnist en schrijver van het verfilmde boek ‘Op zee’ komt vrijdagavond 12 april naar Roden, en vertelt over de dementie van zijn vader.
Op zaterdagmiddag 13 april is er een bijzondere dansworkshop: “Werelddans op de stoel” voor mensen die niet zo makkelijk meer bewegen, met veel swingende muziek. Plezier verzekerd!
En zondagmiddag 14 april gaat Janneke Geurts voor u zingen, speciaal voor mensen met dementie en hun familie. Verbinding door muziek staat centraal. U mag tevoren ook een verzoeknummer indienen.

Dit allemaal in het kader van de expositie “Ontmoeting met dementie” die in april wordt gehouden in Kunstencentrum K38 in Roden. 15 studenten van Academie Minerva laten hier hun werk zien n.a.v. hun ontmoetingen met mensen met dementie in het Odensehuis in Groningen.
Dit is een project o.l.v. kunstenaar-docent Herman van Hoogdalem (oa bekend van “Gezichten van Dementie” in het Drents Museum) die afgelopen vrijdag – samen met een aantal studenten – een heel persoonlijke en boeiende lezing hield over de mens – dementie en kunst.
Naast deze expositie is er nog veel meer te zien en te ontdekken in K38 rondom het thema dementie, zoals een jeugdexpositie van leerlingen van de Lindenborg in Leek o.l.v. Bert Hemsteede, gedichten, quilts, de tovertafel …

De expositie duurt t/m 2e paasdag. En vrijwel dagelijks is er een workshop, lezing of muziek. Wilt u ergens aan meedoen? Leuk! De activiteiten kosten € 5,- incl. toegang tot de expositie. Graag even aanmelden bij dementie@kunstencentrumk38.nl.

Voor meer informatie zie ook www.kunstencentrumk38.nl .

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl