Advertentie

Browse By

Vleesmaand op de Streekproductenmarkt

LEEK – Zaterdag 4 november is de Streekproductenmarkt Nienoord weer geopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur op het erf van boerderij Oosterheerdt te Leek. Dit keer staat de markt in het teken van het vlees. Slagers Nederhoed en Nanning van Wijk gaan om 11.00 uur en 14.00 uur een demonstratie geven hoe de heerlijke worsten worden gemaakt en dat u de worsten kunt proeven bij de eigen stands van beide slagers.

Altijd bijzonder dat men zoiets kan gaan bekijken en verser dan vers kan bijna niet.

Zo staat de hele markt vol met verse streekproducten. Wat dacht u van heerlijke vijgenjam met sinaasappelrasp en kaneel van Natuurlijk Afke of de net geoogste Heide Honing, geoogst van het Noordseveld, van Imker Kapma, geitenkaas en geitenkwark van Geitenhouderij ter Veen en kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van Hoogenboom. Vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt. Wat ook wel handig is, zeker omdat de winter er weer aan komt, om bijvoorbeeld sokken te kopen bij Willekleurige Draden, zodat u geen koude voeten krijgt. De kraam met onbespoten groente waaronder aardappelen, aardperen, rode kool, wortelen, boerenkool, paarse boerenkool, palmkool, uien, pompoen, sunburst courgette staat ook weer voor u klaar en er is verse gerookte paling en makreel te verkrijgen.

Tijdens dat u uw boodschappen gaat halen en de heerlijke worsten gaat proeven, kunt u genieten van de muziek van de familie Hoiting. Ze gaan voor u zingen met als ondersteuning hun accordeon en fluit,

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op de streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

De standhouders op de markt leveren de lekkerste regionale producten: ook voor uw boodschappen.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.