Advertentie

Browse By

Vernieuwde P + R Leek klaar voor gebruik

LEEK – Na een lange periode hard werken is de vernieuwde P+R bij de A7 in Leek klaar voor gebruik. Er stoppen in de spits 12 bussen per uur richting Groningen, lang wachten op de bus is dus niet nodig. Zo ben je bijvoorbeeld snel in het centrum van Groningen zonder dat je last hebt van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Op de P+R Leek kunnen circa 200 auto’s parkeren, waarvan vier bredere plekken hebben voor mindervaliden. Ook is er een watertappunt en zijn er reisinformatiepanelen.

In het najaar komen er nog een aantal voorzieningen bij, zoals twee wachtruimtes met Wifi en acht oplaadplekken voor elektrische auto’s. En speciaal voor de fietsers: een fietsenstalling, fietskluizen en vier oplaadplekken voor elektrische fietsen. Eind oktober is de P+R helemaal af. Dan is het nog makkelijker en aantrekkelijker met de bus van Leek naar Groningen en terug te reizen.

HOV Leek

De provincie Groningen werkt samen met de gemeente Westerkwartier en het OV-bureau Groningen – Drenthe aan de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen. Deze nieuwe P+R in Leek is onderdeel van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek. In het najaar zijn alle werkzaamheden voor het project afgerond.