Advertentie

Browse By

Verlies voor kv Noordenveld in Zuidwolde tegen titelkandidaat ZKC’19

Verlies voor kv Noordenveld in Zuidwolde tegen titelkandidaat ZKC’19

RODEN – Afgelopen zaterdag 1 juni nam het vlaggenschip van Noordenveld het in het Drentse Zuidwolde op tegen de nummer 2 van deze competitie ZKC’19. Werd de thuiswedstrijd 13 oktober jl. in Roden nog knap met 16-14 gewonnen door de Mastformatie, deze keer trok titelkandidaat ZKC duidelijk aan het langste eind : 24-15. Met nog 1 wedstrijd te spelen staat Noordenveld ‘veilig’ in de middenmoot van de 2e klasse A.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Om nog een kans te maken op het kampioenschap moest ZKC winnen. Voor ons wat dit een totaal ander verhaal. Na vorige week zijn we veilig en maken geen kans meer op het kampioenschap. Na vorige week knap weerstand te hebben geboden tegen de koploper en nipt te hebben verloren, wilden we voor de winst gaan. Bij de start van de wedstrijd was het even zoeken, mede omdat Jaap de Boer ontbrak, maar prima werd vervangen door Lodewijk Hut”. ZKC nam het initiatief en maakte snel 2 doelpunten achter elkaar. Sven Stobbe zorgde met een afstandstreffer vervolgens voor de eerste score van Noordenveld. “ZKC probeerde geforceerd te verdedigen, wat deels lukte, maar Noordenveld kreeg in de loop van de eerste helft meer grip op het spel van de thuisploeg”. ZKC kwam halverwege de eerste helft op een 7-3 voorsprong, maar de oranje tijgers bleven goed doorgaan en lieten het gat niet groter worden. Met nog 5 seconden te spelen leek de ruststand 12-8 te worden, maar met een snel genomen afstandsschot van Robin van Bolhuis kwam Noordenveld nog op 12-9.

“Na de rust kwamen we nog dichterbij”.  Door treffers van topscorer Jasper Lütter, Lodewijk Hut en een vrije worp van Romée de Rink kwamen de Roners terug tot 14-12. “Toen brak er een periode aan waar we het aanvallend even kwijt waren, de passing slordig en er te weinig beweging was”. ZKC liep in deze fase uit naar 18-12 en met nog een kwartier te spelen lukte het de Mastformatie niet meer om nog weer terug te komen.  “De scheidsrechter floot na een rommelig einde af bij een wat geflatteerde 24-15 eindstand”. 

De laatste wedstrijd van deze competitie speelt de korfbaltrots uit Roden op het eigen korfbalcomplex aan de Borglaan op zaterdag 15 juni a.s. om 15.30 uur tegen Olympia uit Twijzel.

Scores Noordenveld : Jasper Lütter (5), Romée de Rink (2), Robin van Bolhuis (2), Sven Stobbe (2), Renate van der Woude (1), Anna de Boer (1), Lodewijk Hut (1) en Amber Bangma (1).