Advertentie

Browse By

Verdwaalde Zwientie gelukkig weer terug in Peize

NOORDENVELD – Het ‘zwientie’ dat vanaf de eerste Paasdag wordt vermist bij Café Bar Kok op de Pol in Peize blijkt weer terug te zijn in zijn vertrouwde woonplaats. Het betonnenbeestje staat nu zelfs op een zeer prominente plek te wachten dat zijn baasje Geert hem op komt halen. Want het biggetje heeft sinds vannacht de middenstip van het voetbalveld in Peize, waar vanmiddag om 14.00 uur de voetbalkraker tussen de mannen van v.v. Peize en v.v. Roden op het programma staat gekozen als zijn laatste rustplaatje. Tijdens zijn lange rondreis door de gemeente Noordenveld is het zwientje blijkbaar wel een ‘overlopertje’ geworden, want in plaats van zijn favoriete blauw/witte kleuren van Peize te dragen houdt hij zich nu warm met een zwart/witte sjaal van de aartsrivalen uit Roden.

Brief van het Zwientie
Het zwientie heeft tijdens de reis een dagboekje bijgehouden met alle belevenissen die hij heeft meegemaakt. En dat zijn er heel veel! Hotelovernachtingen in het mooie Roden. Daar trouwens een tijdje verbleven met zijn nieuwe vriendinnetje en hele leuke tochtjes gemaakt door de omgeving met haar en vele anderen vrienden uit Roden. Ook zijn ze nog op (veld)inspectie geweest bij het Sportpark van de Roner voetballers aan de Norgerweg. Daar hebben een avondje genoten en uitgerust in de duck-out. En ook heeft het biggetje een berichtje geschreven aan iedereen die naar hem hebben gezocht en voor zijn baasje Geert Pakes, die uiteraard veel heimwee heeft ‘gehad’. Hieronder het briefje van de Big

Hallo baasje Geert en vele anderen,
Ik was toe om er even eruit te trekken. Nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken, want die vaste gasten in ‘óns’ ken ik inmiddels nu wel goed. Ik ben op vele plekken geweest en heb echt heel erg veel gezien. Zo heb ik een hele leuke en aantrekkelijke meid onderweg leren kennen.
Ik heb genoten van mijn tijd. Maar wou nu wel graag naar huis. En natuurlijk wil ik de derby niet missen. Het beloofd weer een spannende pot te worden. Tot vanmiddag allemaal. Groetjes het liefste varkentje van Peize

Voetbalkraker vanmiddag
Vanmiddag staat de competitiekraker Peize – Roden op het programma.
Een wedstrijd met grote belangen voor beide teams. Roden gaat voor het kampioenschap en Peize vecht daarentegen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het belooft weer een aangename voetbaldag te worden: De jeugd van beide teams hebben gratis entree. Voor de jongste jeugd is er een luchtkussen. In de kantine kun je eventueel de ontknoping van de eredivisie kijken. Voor het hapje en drankje hoef je ook niet bang zijn😉.
Na afloop is er live muziek m.m.v. Zweitse en Melissa.
Kortom: Kom zo gewoon even naar de Hereweg in Peize

NOORDENVELDDERBY
Zondag 12 mei
Peize – Roden
⚽️ 14.00 uur ⚽️