Advertentie

Browse By

Veel schade door Septemberstorm (UPDATE)

Eerste zware storm van september maakt veel schade!

REGIO – De eerste officiële zware September storm is een feit. Gelukkig is de windkracht niet te vergelijken met orkaan Irma, maar het waait af en toe hard, heel hard. De verwoestende windstoten blaast ook veel stuk in de gemeenten Noordenveld en Leek. Bij de HJC Manege in Tolbert is een grote lichttoren omgewaaid, die daar was neergezet voor een groot paardenevenement en boven op de tent terecht beland. Met man een macht zijn ze daar aan het werk om de tent te herstellen, die een fikse schade heeft opgelopen. Tijdens deze werkzaamheden raakte nog één van de medewerkers gewond. Deze kreeg een zware balk tegen zijn gezicht en verloor daarbij zijn voortand en liep wat blauwe plekken op.

De nieuwe grote loods aan de Produktieweg, de Henk Halsema Hal, van de Vereniging voor Volksvermaken Roden was ook bijna de dupe door de storm. Een meters hoge eik zeilde rakelings langs de bouwplaats voor de paradewagens voor de Rodermarkt. Dus gelukkig geen gevaar voor de mooie parade van 2017!

In Oostindie is een oude grote eik omver gewaaid. De kluit van de eik nam daarbij ook diverse leiding en een stuk asfalt mee uit de grond. De gemeente Leek is op dit moment bezig alles op te ruimen en te herstellen.

In Roden op de Roderweg waaide tegen 10 uur een forse tak van een eikenboom. Deze kwam net voor de auto van de fotograaf van Het Streeknieuws op de weg terecht en versperde de gehele straat. Deze werd met ouderwetse handkracht verwijdert door 3 toevallige voorbijgangers, waaronder één hele sterke vrouw!

Ook in Peize ging het mis met de harde storm. Een zeer zeldzame Chinese kurkboom aan de Molenweg, die aan de straat stond, waaide woensdagmiddag om en kwam net niet op de woning van de familie. Het betonnen hekje om de tuin liep wel behoorlijke schade op. De boom is opgeruimd door de gemeente.

Op de hoek van de Stinsenweg en Hullenweg is de gemeente ook druk bezig geweest om een boom te verwijderen. Deze eik was bijna bij de bewoners op de hoek op de woning gevallen.

 

Mocht u een tip hebben voor Het Streeknieuws over de storm? Bel dan 06-16397000 of mail : nieuws@hetstreeknieuws.nl

Bedankt voor de foto’s: BJ en Pvd V en GK