Advertentie

Browse By

Vakantielezen voor kinderen   

Vakantielezen voor kinderen in Noordenveld 

NOORDENVELD – Met een speciale actie wil de bibliotheek het ‘vakantielezen’ bij kinderen op de basisschool stimuleren. Leraren noemen het de vakantiedip: kinderen vertonen na de vakantie vaak een grote terugval in leesontwikkeling als ze in de zomervakantie geen boek(en) lezen. Uit onderzoek blijkt dat ze wel 1 à 2 leesniveaus kunnen terugvallen. Een vakantiedip kan worden voorkomen wanneer kinderen ook in de zomervakantie af en toe een boek lezen.

Verrassingsmaterialen
De deelnemende scholen in de gemeente Noordenveld ontvangen van de bibliotheek voor ieder kind aanvullende materialen, zoals bijvoorbeeld een ansichtkaart en een kleur/verwerkingsplaat. De scholen zorgen dat de kinderen boeken meekrijgen uit de eigen schoolcollectie.

Gratis proefabonnement voor ouders
Ook voor de ouders heeft de bibliotheek een leuke actie. Er is een bon toegevoegd waarmee ze drie maanden gratis lid kunnen worden van de bibliotheek. Zo kunnen de ouders ontdekken wat de bibliotheek ze allemaal te bieden heeft. Na drie maanden krijgen ze de mogelijkheid om lid te blijven. Zo profiteren ze niet alleen zelf van de bibliotheek, maar kunnen ze ook het lezen bij hun kinderen blijven stimuleren.

Lezen in vakantie
Kinderen kunnen in de vakantie altijd in de Drentse bibliotheken terecht om boeken te lenen. Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot 19 jaar gratis. Voor wie leest op de tablet of smartphone, is er de app ‘VakantieBieb’ met een aantrekkelijke selectie jeugdboeken. Deze e-books zijn tussen 1 juli en 31 augustus gratis te downloaden. Meer informatie op www.vakantiebieb.nl.