Advertentie

Browse By

‘Vaag’ centrumplan Roden krijgt groen licht!

Centrumplan Roden stap(je) verder, maar raadsleden vrezen ‘te’  hoge kosten!

RODEN – Het vernieuwde centrum van Roden komt langzaam een stapje dichterbij. De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet om concrete plannen te maken. Na een complete metamorfose van de Albertsbaan is de rest van het centrum van het dorp eindelijk aan de beurt. Woensdagavond stemde een meerderheid in het gemeentehuis van de gemeente Noordenveld vóór het uitvoeringsprogramma centrumontwikkeling. Met zeventien stemmen voor en vijf stemmen tegen werd het (centrum)plan aangenomen om het centrum van Roden te herontwikkelen.

De kosten van de centrumplannen worden geschat op 14,4 miljoen euro. De gemeente gaat ervan uit dat het verschil uit verschillende subsidies en bijdrages van investeerders binnengehaald wordt, maar zeker is niks. Of daar 8,1 miljoen euro gemeentegeld aan besteed mag worden is nog wel de vraag bij de gemeenteraad, want deze hikte namelijk wel aan tegen het reserveren van een dergelijk groot bedrag voor plannen die nu nog niet duidelijk zijn. Daar is niet alleen de raad, maar ook de wethouder het mee eens. Of zoals wethouder Henk Kosters het zelf verwoordt: “Het klopt dat dit plan nog wat vaag is, maar dat hoort bij het proces.” Aanstaande maandag wordt de begroting voor 2019 vastgesteld en dan willen B en W de 8,1 miljoen euro beschikbaar krijgen.

Men gaat nu verder met het uitwerken van plannen voor de openbaar vervoerroute en een nieuw busstation in Roden en met de herinrichting van de Heerestraat. Daar moet de auto te gast worden, maar nog steeds wel welkom, zo verduidelijkte wethouder Kosters. In maart moet er een concreet plan liggen voor de openbaar vervoerroute en het busstation, omdat de subsidiemogelijkheden anders vervallen. Uitbreiding van supermarkten aan de Westerbaan en de verfraaiing van de Brink en omgeving moeten volgend jaar concreet worden. Ook de Vrijetijdsboulevard hoort bij het (centrum)project.