Advertentie

Browse By

Top Turndemonstraties Tijdens Turngala

Turngala Leek met internationale toppers

LEEK – Het Turngala Leek pakte dit jaar weer uit met Nationale en Internationale toppers. Grote namen uit de turnsport lieten de vele bezoekers zien wat ze in hun mars hebben met wervelende demonstraties en shows in een uitverkocht Sportcentrum Leek. Zo was de Engelse Europese kampioen bij de dames Ellie Downie dit jaar aanwezig samen met haar oudere zus Beckie Downie. Beide Engelse dames voeren de top van het Internationale turnen aan. 
Ook de nationale toppers zullen waren aanwezig zoals Sanne Wevers, die vorig jaar Olympisch Kampioene op de balk werd, en haar tweelingzus Lieke Wevers die tijdens de Olympische spelen in de meerkampfinale stond. Ook de nieuwe Nederlandse kampioene bij de dames Tisha Volleman was aanwezig tijdens het Turngala evenals de gracieuze Eythora Thorsdottir. Alle vier de Nederlandse dames vormden het damesteam tijdens het WK 2017. Bij de heren was het Yuri van Gelder één van de grote namen met een prachtige show in zijn favoriete ringen. Daarnaast waren ook de landelijke toppers Casmir Schmidt, Michel Bletterman en Frank Rijken van de partij.
Naast alle turntoppers waren er ook weer diverse andere gymdisciplines en wervelende shows te bewonderen, zoals onder andere de Acro Academy uit Noord Nederland, ritmische gymnastiek en trampolinespringen.
Foto’s: Erik Brand ©