Advertentie

Browse By

Top artiesten op Borderline Country Festival

Top artiesten op Borderline Country Festival op Landgoed Nienoord

LEEK – Het al vele jaren succesrijke Borderline Country Festival werd na enkele jaren onderbreking vorig jaar voor het eerst op Landgoed Nienoord georganiseerd. Net als alle eerdere versies werd het ook ditmaal een eclatant succes. Meer dan voldoende reden om het countryfestival opnieuw op de agenda te plaatsen en weer op Landgoed Nienoord te organiseren. Dit jaar vind het plaats op zaterdag 29 juni (2019) met als natuurlijk decor de lommerrijke omgeving van het fraaie landgoed.

De organisatie achter het Borderline County Festival heeft hard gewerkt en een top bezetting aan artiesten voor het komende festival weten vast te leggen. De absolute top van Nederland aan country artiesten is gecontracteerd voor het festival in juni. Onder meer de zeer succesrijke, in binnen- en buitenland, countryband Ramblin’ Boots, de ook bij de line dancers zeer geliefde Ted & Helen, het al jarenlang zeer populaire duo Ben & Carmen Steneker en de ”huisband” van alle countryshows in Leek,  Savannah, is, welhaast natuurlijk!, van de partij op Landgoed Nienoord. Een klasse rijker line-up is nauwelijks samen te stellen.

De optredende artiesten

De momenteel meest  aan de weg timmerende en zeer succesvolle countryband is Ramblin’ Boots. De band, gestart begin 2018, is inmiddels zeer geliefd zowel in Nederland als ook internationaal. Vele optredens voor radio en tv maakte dat ze eind vorig jaar werden uitgeroepen tot winnaar als ‘Best New Countryband in 2018’ en als ‘Best acoustic band 2018’. Dat is binnenkomen in de countrywereld! Ted & Helen behoeven bij de kenners nauwelijks toelichting. Ook  in het nabij verleden uitgeroepen tot het beste countryduo van Nederland en reeds jarenlang een meer dan vaste waarde op elk countryfestival en ook zeer geliefd bij de  linedancers.

‘The Godfather of Dutch Country Music’, het is de ere benaming voor de inmiddels 84-jarige Ben Steneker. Een legende in de countryscene en geliefd bij zeer velen. De laatste jaren treedt Ben Steneker op samen met zijn dochter Carmen en inmiddels zijn zij zeer populair als duo. Een verrijking voor ieder countryfestival. Last but not least, de zeer succesrijk countryband Savannah. Savannah staat al meer dan dertig jaar aan de Europese top en verzorgd vele optredens in binnen- en buitenland. Het mag de ‘huisband’ van het Borderline Country Festival worden genoemd. Bij welhaast alle countryfestivals in Leek is Savannah van de partij geweest, en hoe!

Het borgterrein, de locatie van het countryfestival, is vanaf 13.00 uur geopend, aanvang van het festival is om 14.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 in voorverkoop en, indien nog voorradig, € 15,00 aan de kassa. Bij onverhoopt slecht weer wordt het countryfestival verplaatst naar Sportcentrum Leek.

Entreekaarten voorverkoop is bij: Primera Grooegast, Marum en Roden, Boekhandel Schoelier in Zuidhorn, Bio Corner in Leek, Sportcentrum Leek en Grand Café Borg Nienoord. Ook via www.vanplan.nl zijn de kaarten aan te schaffen.