Advertentie

Browse By

Textielinzameling in Noordenveld

Textielinzameling eerste kwartaal 2018 in Noordenveld

NOORDENVELD – In de periode van 12 tot en met 15 maart 2018 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils). Voorafgaand aan de textielinzameling ontvangt u een kledingzak met het verzoek hier uw overtollig textiel, kleding en schoenen in te doen en de kledingzak op de aangegeven dag aan de straat te zetten. De inzameling is om reden van efficiency in één week per kwartaal.

Let op: aangepast inzamelschema eerste kwartaal 2018

De huis-aan-huis inzameling vindt op de volgende wijze plaats:

Maandag 12 maart: Roden
Dinsdag 13 maart: Norg, Westervelde, Peest, Zuidvelde, Huis ter Heide enVeenhuizen
Woensdag 14 maart: Foxwolde, Roderwolde, Leutingewolde, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch, Alteveer, Langelo, Steenbergen, Een-West en Een
Donderdag 15 maart: Lieveren en Peize

Wat mag wel in de kledingzak?

Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels. Dus een kapotte spijkerbroek mag ook in de kledingzak!

Wat mag niet in de kledingzak?

Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag ook niet in de kledingzak. Dit hoort thuis in de grijze afvalcontainer!

Textielinzameling: goede zaak voor milieu en liefdadigheid

Als u uw gebruikte textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal komt immers niet op de vuilnisbelt terecht, maar wordt opnieuw gebruikt. Dankzij uw medewerking aan deze textielinzameling zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend. Daarnaast geeft u ook nog eens aan een liefdadig doel. Net als de vorige keer hopen wij ook ditmaal op een positief resultaat. De vorige huis-aan-huis inzameling van het tweede kwartaal 12 tot en met 16 juni 2017 heeft 3.800 kilo opgeleverd.

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?

De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Tot slot houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

Klachten of meer informatie over textielinzameling

Voor klachten kunt u bellen met mevrouw Irma Körver van ReShare, telefoonnummer 0800 03 22.
Voor meer informatie kijk op www.reshare.nl.