Advertentie

Browse By

Tentoonstelling ‘Van Rembrandt tot Roerei’ geopend

RODEN – Vrijdagavond 26 april werd de Verkuno tentoonstelling ‘Van Rembrandt tot Roerei’; Kunst en Koken, in Kunstencentrum K38, onder grote belangstelling geopend. Na de inleiding van waarnemend voorzitter Verkuno, Berend Vos, kreeg Harry Tupan, directeur van het Drents Museum in Assen, het woord. Harry Tupan vertelde dat hij graag inging op de uitnodiging om deze expositie te openen, daar dit over eten en koken gaat, een grote belangstelling van hem, en bovendien over ‘Kunst en Koken’.                                                                                                                            

Hij vertelde over “het internationale aspect. Een kunstenaar uit Iran en een uit Indonesië, en de grote  verscheidenheid aan expressievormen. Van een pannenrek tot een langzaam opgesoupeerd rakende Tompouce, van Morandi-achtige  stillevens, tot van eieren en kokosnoten samengesteld werk”. Vol bewondering was hij voor de algemene inrichting van deze boeiende expositie. Na zijn enthousiaste speech konden de bezoekers van een drankje en echte petitfours genieten, een feestelijk opgediende eetbare bijdrage aan deze Kunst en Koken expositie.

Werk geïnspireerd op voedsel, voedselattributen en voedsel rituelen, door de kunstenaars Edith Bons, Willem Corsius, Liona Dekker, Flip Drukker, Arien de Groot, Thea Hoek, Hannie Kortland, Sonja Leutholff, Saber Mikael, Mariet Schedler, Lonia Scholvinck, Marijke Spekman en Peter de Vis.

De leerlingen van de Ronerborg tonen op de bovengalerij in K38 hun werk met het thema ‘Kunst en Koken’ – ook zeer de moeite waard om te zien!

Deze bijzondere tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 20 mei 2019.

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl