Advertentie

Browse By

Superjeugd vv Roden goed voor topverkoop Grote Clubactie

Beste nieuwkomer in Drenthe

RODEN – De jeugdleden van vv Roden hebben zich de afgelopen maanden topverkopers getoond bij de Grote Clubactie. “Met ongeveer 200 jongeren hebben ze ruim 3.000 loten verkocht”, lacht Wietse Rozema, die de actie voor de voetbalvereniging begeleidde. “En voor hun inzet krijgen ze nu zelf spelmateriaal terug.” De euro’s die overblijven wil de club steken in verdere renovatie van het sportcomplex. De 3.076 verkochte loten leveren vv Roden naar schatting 7.500 euro op. “Voor de renovatie van de tribune en de kleedkamers hebben we denk ik wel 50.000 euro nodig”, is Rozema inmiddels aan het berekenen. “Maar nu gaat de jeugd even voor. Zij hebben fantastisch werk geleverd en verdienen daarvoor ook een beloning.”

Verouderd sportcomplex
De in 1929 opgerichte vereniging is al een paar jaar zelf bezig het verouderde sportcomplex te renoveren. Met de gemeente is overleg gaande over een kunstgrasveld. De voetbalvereniging telt rond de 400 jeugdleden op een totaal van 800. “De helft van onze jeugdvoetballers heeft loten verkocht. Een geweldig percentage”, beaamt Rozema. Met het aantal van 3.076 verkochte loten kroonde de vereniging zich tot ‘de beste nieuwkomer van Drenthe’. “Mooi toch!”, grijnst de coördinator van oor tot oor. De club heeft voor de topverkopers zelf een aantal prijzen klaar liggen. Die krijgen ze uitgereikt op de dag dat de totaalscore bij de vereniging bekend wordt gemaakt. “Die datum moeten we nog vastleggen”, zegt Rozema geheimzinnig.

Opbrengst Drenthe
Alle deelnemende verenigingen in Drenthe samen hebben voor 282.744 euro aan loten van de Grote Clubactie verkocht. Van dat bedrag komt 80 procent ten goede aan de eigen clubkas, naar rato van de eigen verkoopcijfers.

Clubs verkopen elk jaar meer
De landelijke opbrengst is dit jaar bijna 9 miljoen euro geweest. De deelnemende verenigingen verkopen elk jaar meer loten dankzij de inzet van vooral de eigen jeugdleden. Directeur van de Nationale Stichting Grote Clubactie Frank Molkenboer is dan ook een gelukkig mens. Molkenboer: “De clubs laten zien dat de betrokkenheid van hun leden nog volop leeft. Nederlandse verenigingen laten zo zien dat ze prima in staat zijn hun toekomst in eigen hand te nemen”, meent hij. “De ledenparticipatie bij de Grote Clubactie is onverminderd groot.”

 

 

 

Bron: vv Roden