Advertentie

Browse By

Studenten iets te sterk voor korfballers Noordenveld

KV Noordenveld krijgt geen loon naar werken na topduel tegen GSKV De Parabool

RODEN – Afgelopen zaterdag 26 januari streden de eerste selecties van korfbalvereniging Noordenveld en van de Groninger studentenvereniging De Parabool in een rechtstreeks duel tegen elkaar om de koppositie in de poule. In het programmaboekje lieten de beide trainer/ coaches de volgende teksten optekenen. Matthijs Roelfsema : “Na het toch wel verrassende verlies vorige week van zowel onze gasten als van ons eigen vlaggenschip staan beide ploegen nog bovenaan in de competitie. Aangezien er drie ploegen met maar 2 punten minder vlak achter de koplopers staan zullen beide ploegen er alles aan doen om vanavond de winst te pakken”.  Jos van der Goot : “De wedstrijd van vanavond tussen de best aanvallende en best verdedigende ploegen van deze competitie belooft een mooie te worden”. 

En zo kreeg het talrijke publiek in Sportcentrum De Hullen inderdaad een mooie en spannende korfbalwedstrijd te zien, waarin beide teams elkaar op het scherpst van de snede partij gaven. De Parabool opende de score waarna Amber Bangma met een benutte strafworp de stand weer gelijktrok. In het eerste kwart van dit topduel kreeg Noordenveld veel vrije worpen maar wist daaruit onvoldoende rendement te halen. Zo stond er halverwege de eerste helft een 2-4 voorsprong voor de in het paars spelende studenten op het scorebord. Hierna volgde een sterke fase van de oranje tijgers. Door een strakke verdediging van de Roners en scores van Sven Stobbe, Jasper Lütter, Riekje de Boer – ter Steege, Amber Bangma en Anna de Boer werd de achterstand omgebogen naar de grootste voorsprong in dit enerverende duel, 7-4.

In het laatste deel voor rust kwamen de gasten weer terug en leken de elkaar geen duimbreed toegevende ploegen met 8-8 te gaan rusten. Toch wist De Parabool op slag van rust nog een keer te scoren: 8-9.

Na de thee kwam de Mastformatie sterk uit de kleedkamer en met drie rake afstandstreffers op rij kwam de Roner korfbaltrots weer aan de goede kant van de score. In een fase waarin er veel turnovers te zien waren, werd er om en om gescoord. Bij 14-14 en met nog 10 minuten op de klok wisten de studenten met 3 scores op rij de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. In de resterende tijd scoorde Noordenveld nog 2 keer en wist De Parabool nog 1 keer de binnenkant van de korf te vinden. Zo stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Salomons uit Hoogkerk een 16-18 eindstand op het scorebord.

Noordenveld kreeg daarmee wél het applaus , maar níet de punten die het, gezien het wedstrijdverloop, verdiende. De Parabool gaat nu alleen op kop en wordt op 2 punten gevolgd door Noordenveld, ROG en De Granaet.

De volgende wedstrijd van Noordenveld is tegen het Groningse Rondom d’Olle Grieze (ROG) op zaterdag 2 februari a.s. in sporthal Beijum , aanvang 19.15 uur.

Scores Noordenveld : Jasper Lütter (3), Anna de Boer (3), Robin van Bolhuis (3), Amber Bangma (2), Sven Stobbe (2), Riekje de Boer – ter Steege (2) en Renate van der Woude (1).