Advertentie

Browse By

Streekproductenmarkt Nienoord in teken van het schaap

LEEK – Zaterdag 2 februari kun je bekijken hoe de schapen worden geschoren in de stal van landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek. Het wordt door een vakkundige schaapscheerder uitgevoerd en je verbaast je hoe snel dit per schaap gaat.
Doordat ze nog in de stal blijven, moeten de schapen wel geschoren worden, anders worden ze te warm en kunnen ze last krijgen van hittestress.

Uiteraard kun je op de markt ook de allerlekkerste en meest verse streekproducten verkrijgen.  Bij Natuurlijk Afke deze keer een nieuwe “jam met een bite” oftewel een jam met een beetje pit. Het gaat om een frambozen- bessenjam met stujes rode peper. Daarnaast als nieuwe jam een rood fruit kan met rood fruit likeur. Lekker fris. En natuurlijk kunt u ook deze soorten komen proeven. Uiteraard is DE POFFERTERY weer van de partij met hun overheerlijke jam’s met 75% minder suiker en dat smaakt natuurlijk naar meer. Ze hebben o.a. een heerlijke winterjam: appeljam met walnoten en cranberryjam. En kiwijam met banaan. Nieuw in het assortiment is lemon curd en pompelmoes-mangojam. HET LEKKERE WINKELTJE staat er met diverse droge worst soorten, leverworst en natuurlijk hun bekroonde erwtensoep. Dit alles uit eigen keuken. Uiteraard treft u ook geitenkaas en geitenkwark aan van GEITENHOUDERIJ TER VEEN en kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van HOOGEDOORN. Vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt.

Kom zaterdag tussen 10 en 16 uur gewoon langs en geniet van de gezellige sfeer!