Advertentie

Browse By

Start zonnepanelenproject in Noordenveld

Aantrekkelijk aanbod, doordat de zonnepanelen gezamenlijk worden aangeschaft

NOORDENVELD – Goed nieuws! Deze maand start Zonneplan het zonnepanelenproject in de gemeente Noordenveld. Tijdens dit project profiteren inwoners van een aantrekkelijk aanbod, doordat de zonnepanelen gezamenlijk worden aangeschaft.

Zonnepanelen in Noordenveld

De installatieteams staan te popelen om Noordenveld te verduurzamen. Ze kunnen niet wachten de hele gemeente te voorzien van zonnepanelen. ‘Inwoners uit de gemeente Noordenveld kunnen namelijk flink besparen met zonnepanelen. En dit willen wij u niet ontnemen! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Doe dan vrijblijvend een aanvraag’, vertelt Zonneplan. De Zonneplan zonne-adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Benieuwd hoe inwoners uit de gemeente Noordenveld denken over zonnepanelen en hoe Noordenveld ervoor staat?

  • Er zijn al 863 inwoners uit de gemeente Noordenveld die bij ons een aanvraag hebben gedaan voor zonnepanelen.
  • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee weten zij 14% rendement uit hun investering te halen!
  • In heel de gemeente liggen per 100 woningen 6,97 zonne-installaties. In vergelijking met Groningen en Assen is dat veel! In Groningen liggen maar 2,70 installaties en in Assen is dat 4,93 per 100 woningen.

77% van de daken is geschikt

In Noordenveld is 77% van de daken geschikt voor zonnepanelen. In vergelijking met ander grote steden in de regio is dat gigantisch veel! Uw dak is hoogstwaarschijnlijk ook geschikt. Samen kunt u een grote stap zetten om Noordenveld te verduurzamen. Let op indien u in de dorpen Veenhuizen en Westervelde woont. Hier geldt namelijk een beschermd dorpsgezicht en is er een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.

Noordenveld in 2040 energieneutraal

Gemeente Noordenveld gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn. Al 9% van de inwoners uit Noordenveld profiteert van zonne-energie. Dit is te weinig om in 2040 energieneutraal te zijn en een goede leefomgeving te creëren. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet wegnemen dat het onmogelijk is! En mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen. Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijk gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.

Zonnelening in gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld heeft het doel om in 2040 energieneutraal te zijn. Voor de stimulering van dit doel biedt gemeente Noordenveld een Zonnelening aan. De Zonnelening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

  • Per aanvraag dient u minimaal € 2.500,- aan kosten voor energiebesparende maatregelen te maken;
  • De lening bedraagt maximaal € 7.499,-;
  • Huidige rente is ongeveer 2% en wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag;
  • U kunt slechts eenmaal een lening ontvangen;
  • Bij de Zonnelening geldt een maximale leeftijdsgrens. Dit betekent dat het voor woningeigenaren van 75 jaar en ouder niet mogelijk is om een aanvraag in te dienen.

Wilt u meer informatie over de Zonnelening, dan kunt u een kijkje nemen: op de website van het SNN of hier voor informatie over de Zonnelening Noordenveld

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Noordenveld kunt u de website van het energieloket bekijken: Klik hier voor het energieloket Noordenveld

Ook mee profiteren? ➜ www.zonneplan.nl/projectnoordenveld