Advertentie

Browse By

‘Stagiaire’ Jos Davina bouwt zijn eerste Jaarbeurs!

RODEN – Zonder de vrijwilligers: geen Rodermarkt, dat weet iedereen. Deze mensen zijn onmisbaar en zetten geheel belangeloos in om er voor te zorgen dat het feest doorgaat. Zo heeft de Jaarbeurs Roden al jaren lang een trouwe groep vrijwilligers. Sommigen van hun steken al meer dan 30 jaar hun handen uit de mouwen tijdens de opbouw van de beurs. Maar dat is niet bij iedereen het geval. Want de 69-jarige Jos Davina is nog een ‘groentje’ bij deze bouwgroep, want hij bouwt dit jaar voor de allereerste keer mee en Het Streeknieuws sprak even met de nieuweling. 

Het is tegen het einde van de werkdag en Jos is net bezig zijn gereedschap op te ruimen. Enthousiast vertelt Jos wat hij allemaal heeft gemaakt de laatste weken en neemt ons mee naar de bar in één van de beurshallen. Hier is hij de laatste dagen aan het werk geweest. Jos heeft samen met z’n andere makkers daar een prachtige bar getimmerd van pallets. Zes glimmende tapkranen steken net boven het bouwwerk uit. “Prachtig mooi werk’ vertelt Jos. “Ik hou van werken met hout en in mijn vrije tijd maak ik van alles”. Bloembakken, tuinmeubels of tafels, niks is hem te gek. Zoals bijna iedereen weet heeft Davina 48 jaar in de Horeca gewerkt en was zijn laatste café in Nieuw-Roden. Maar het bouwen op de beurs is toch heel wat anders, maar ik geniet hiervan. “Ik vind dit geweldig mooi om te doen en het is zo fijne groep mensen waarmee we werken. Het is de hele dag leuk en een perfecte samenwerking en veel lolletjes tussendoor! En dat hoort er ook bij. En op het einde van de werkdag drinken we nog even gezellig een biertje samen”, aldus ‘stagiaire’ Jos. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij, want ik wil dit nooit weer missen.

Even later gaan we weg en gaan de mannen naar de kantine voor hun biertje. Maar nog geen tien minuten later belt Jos nog even naar ons! “Ik ben iets vergeten te melden aan jullie”, vertelt Jos. Wil je nog even iets toevoegen aan het stukje? “Want ik heb helemaal niks gezegd over Roel Piek. Roel is het hoofd van de bouwploeg en die heeft wat te doen met die 39 vrijwilligers voegt Davina toe, maar hoe hij dit allemaal regelt, dat is magnifiek en is een dikke pluim waard”, aldus Jos. Daarna hangt Jos op en gaat verder met de grappen en grollen met z’n (bouw)maatjes.