Advertentie

Browse By

‘Sprookje van Norg’ met zang en muziek 

NORG – Het Norger Tuigpaarden Concours op dinsdag 30 juli vanaf vier uur ‘s middags krijgt ook dit jaar weer een feestelijke afronding. Omstreeks half elf ’s avonds komen er diverse aanspanningen in de baan om het ‘Sprookje van Norg’ te verzorgen. KWPN’ers, Friese paarden en Hackney’s doen eraan mee. Bestuursleden van de Stichting Norgermarkt Concours hebben er al overleg over gehad met vertegenwoordigers van deze drie paardenverenigingen. De deelnemers aan het ‘Sprookje van Norg’ komen in de baan met  bijzondere aanspanningen en laten in kunstlicht het slotevenement zien. Ze zijn zich al aan het voorbereiden op het bijzondere optreden dat meer dan een kwartier gaat duren. De gehele show, die draait om familie, wordt muzikaal begeleidt door bERT Solo uit Tolbert. Hiermee krijgt het 42ste Norger Tuigpaarden Concours een unieke en vrolijke afronding van het dag- en avondprogramma dat ’s middags om vier uur al is begonnen en zonder pauzes doorloopt tot later in de avond. Dan zijn er al  24 wedstrijden geweest, een show en de huldiging van de vier kampioenen die de beste resultaten hebben geboekt.

Tijdens het maar liefst zeven uur durende tuigpaardenconcours is ook veel muziek te beluisteren. Om 20.00 is er een muzikaal showblokje,een voorproefje van het Sprookje van Norg. En daarnaast tekst en uitleg van omroeper Bert de Ruiter. Hij is bij veel hippische evenementen in Nederland actief. Over het Norger Concours dat zeven uur achtereen doorgaat, is hij zeer enthousiast. Al meer dan 16 keer informeert hij hier permanent deelnemers en bezoekers over de gang van zaken in en rond het totale programma. “Dit duurt behoorlijk lang, ’s avonds is er mooie verlichting en de vele bezoekers kunnen zelfs overdekt plaatsnemen.” Wat hij ook fijn vindt is dat het een sfeervol concours is met vier mooie kampioenschappen en een topdag voor de drie aanwezige paardenrassen. 

Op dit prachtige concours wordt ook de finale verreden van Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje. Deze prachtige rubriek, klavertje drie Tuigpaarden, is al op drie concoursen in Drenthe verreden. In de tussenstand staan 2 combinaties op een gelijk aantal punten. De finale in Norg gaat beslissen wie de prestigeuze prijs, aangeboden door de provincie Drente, gaat winnen.

Het Norger Tuigpaarden Concours is op dinsdag 30 juli vanaf vier uur ’s middags aan het Kerkpad in Norg. Toegangskaarten en VIP-arrangementen zijn nu al te bestellen via de website: www.stichtingnorgermarktconcours.nl. Op de wedstrijddag zijn die vanaf 14.00 uur te koop in de bijstaande kassa.