Advertentie

Browse By

Sportterrein korfballers Noordenveld wordt rookvrij

Korfbalvereniging Noordenveld trapt af naar een rookvrij sportterrein

RODEN – kv Noordenveld in Roden geeft vanaf zaterdag 6 april 2019 de aftrap voor het invoeren van een rookvrij sportterrein. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Daarom vraagt kv Noordenveld aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil kv Noordenveld kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij kv Noordenveld?
Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt kv Noordenveld rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn namelijk rookvrij.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Voorzitter Henk Bakker: ‘We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen’.

Hartstichting: rookvrije sportterreinen
Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Het initiatief van kv Noordenveld sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. Het is nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken, zoals de sportomgeving. De Hartstichting geeft bekendheid aan rookvrije sportterreinen en ondersteunt sportverenigingen met materialen en advies. Het is mooi om te zien hoe het draagvlak voor de Rookvrije Generatie groeit en hoe steeds meer sportverenigingen op weg gaan naar rookvrij.