Advertentie

Browse By

Ruim 300 wandelaars genieten van Spektakeltocht

NORG – De Spektakeltocht, een inmiddels jaarlijks terugkerend wandelevenement in de herfstvakantie, stond zondag weer op het programma. Vanaf het Bewegingscentrum Norg startte ruim 300 wandelaars tijdens de 4e editie van deze mooie en gezellige wandelroutes door de prachtige natuur en omgeving rondom Norg.

Beweegdorp Norg had samen met Natuurmonumenten en het IVN uit Norg een route van ongeveer 5 kilometer uitgezet, waarbij natuurbeleving centraal stond. Ze lieten ouders en kinderen weer ontdekken hoe leuk buitenspelen is. In de frisse lucht, met spelmateriaal uit de natuur en lekkere vuile modderhanden, scharrelden in de natuur. Tegen het middaguur startten de deelnemers aan de eerste Proef & Beleef Tocht. Hierbij werden de wandelaars verwend met de heerlijkste culinaire hoogstandjes tijdens de wandeling van 10 kilometer.

Daarnaast liep een grote groep de ‘Kunst & Cultuur Route’ van 15 kilometer, waarbij ze via verborgen paadjes en herontdekte plekken lokaal talent de kans kreeg om zich aan de wandelaars te presenteren.