Advertentie

Browse By

Spectaculaire kop over kop

RODEN – Met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur heeft USWV de Domrenner uit Utrecht zondag de ploegentijdrit Red Bull Kop over Kop gewonnen. De vijf wielrenners reden het 100 kilometer parcours door Drenthe en Friesland in een tijd van 2 uur en 13 minuten. Daarmee waren zij de snelste van in totaal 189 teams en bijna 1000 renners die in Roden van start gingen. De lokale helden van Team ‘Kannibaal & CSG’ bestaande uit: Wieger van der Wier, Arjan Dijkstra, Pieter Smith, Bert Smilda en Tim Weerkamp behaalde een vierde tijd met 2 uur en 14 minuten en 39 seconden.

Vrouwen: Ook de vrouwelijke winnaars, Jan van Archel Dames, reden ziedend hard. Met een eindtijd van 2:32:49 reden ze gemiddeld 39,67 km/h. 

Team USWV de Domrenner uit Utrecht deden voor het eerst mee en pakten direct de winst. Kopman Thijs de Lange zegt: “Wij hadden geen idee wat we moesten verwachten. Maar het was heel tof. Onze tactiek was vrij simpel: we zien het wel…” De semiprof pakte de 100km, waar zijn ploeggenoten erg blij mee waren. “Thijs is veruit de sterkste renner, maar het is heerlijk dat je de kopman op een gegeven moment huilend in het wiel hebt. Thijs kapot rijden, dat was wel leuk.” zegt, Matijn Straatsma, die zelf 40 kilometer fietste.

Trainingskamp in Griekenland

De studenten winnen met deze overwinning een trip naar Griekenland, waar ze een trainingskamp van SEG Racing Academy gaan bijwonen. Ze gaan in Griekenland tevens deelnemen aan een officiële wegwedstrijd en een klimtijdrit. “Wow! Nu is mijn moraal helemaal hoog om te trainen deze winter”, zegt Fernand Cools, de Stoemper van het team.

Red Bull Kop over Kop is een 100 km ploegentijdrit, waarbij één renner start en tijdens de rit komen er steeds ploeggenoten bij. De kopmannen begonnen alleen vanuit Roden. In Bakkeveen kwamen na 22 kilometer de Stoempers erbij. Na 42km voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In Een vergezelden de Meesterknechten hun team na 59 km. Uiteindelijk maakten in Zeijen de sprinters bij het 75km punt de teams compleet. Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel.

Foto’s: Erik Brand ©

Uitslagen Kop over Kop Roden : hier te bekijken