Advertentie

Browse By

Scoor een Boek! Trapt af in gemeente Noordenveld


Noordenveld – Op basisschool ’t Hoge Holt is maandag 4 februari om 13.00 uur de aftrap voor de eerste editie van Scoor een Boek! in Tynaarlo en Noordenveld door wethouder Alex Wekema. Ruim 900 leerlingen uit de groepen 5 en 6 van 26 basisscholen doen mee aan dit succesvolle leesbevorderingsprogramma!

De Bibliotheken Noordenveld en Tynaarlo werken samen met FC Groningen in de Maatschappij. Een speler van de FC is het gezicht van Scoor een Boek! Hij speelt mee in een filmpje dat bij de Aftrap en, vijf weken later tijdens de Rust, in de klas wordt vertoond.

Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 12 weken gaan de leerlingen uit groep 5 en 6 zo veel mogelijk boeken lezen (scoren) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door een voetbalspeler van FC Groningen en de educatiemedewerkers van de Bibliotheek.