Advertentie

Browse By

Samen op fietse voor een fiets

Samen op fietse om zo de niet-mobiele dorpsgenoten weer op de fiets te krijgen. Dat is de opzet van “Op Fietse”. Door middel van een puzzelfietstocht geld inzamelen om een elektrische driewieler te kunnen doneren aan Interzorg De Hullen, dat is het plan. 31 Augustus 2019 is het zo ver: Op Fietse!

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en de terrasjes lopen vol. Wat is er nou heerlijker dan even op de fiets een rondje door onze mooie provincie te fietsen? Sommige dorpsgenoten zouden dit wel heel graag willen, maar helaas is dit niet meer voor iedereen zo gemakkelijk als dat lijkt. Want fietsen gaat niet zo lekker meer. Het evenwicht is wat moeilijk te houden en de kracht om te trappen is er ook niet meer. Dat is jammer.

Dat vond ook Noordenveldse ondernemer Charlotte Bakker van Enjoy Events. Na jaren in een land wonen waar fietsen niet vanzelfsprekend is, wist ze precies hoe het is om niet even lekker op de fiets te kunnen stappen. Hoe onzelfstandig zoveel oudere dorpsgenoten zich moeten voelen. Hoe frustrerend dat voor ze moet zijn. En dus stapte de “op fietse” en nam ze actie. Want hier moet toch wat aan te doen zijn?

En zo was het idee van een puzzelfietstocht geboren. Met z’n allen in groepjes op fietse, om minder mobiele dorpsbewoners ook weer op de fiets te krijgen. Met behulp van andere ondernemers uit de gemeente wordt de dag feestelijk neergezet. Met interactieve posten en gezelligheid bij de start/finish, inclusief een inloop fietscursus van de Fietsersbond, om meer zekerheid en veiligheid op de e-bike te creëren.

Aan het eind van de dag zal met behulp van het ingezamelde deelname- en sponsorgeld een elektrische driewieler overhandigd worden aan Interzorg De Hullen. Hier zal deze e-trike als deelfiets gebruikt worden, zodat alle bewoners de fiets kunnen reserveren en zo weer heerlijk op pad kunnen!

Enthousiast om je steentje bij te dragen? Opgave en meer informatie kan via info@enjoyevents.net, www.enjoyevents.net of www.facebook.com/enjoyevents.net.

Noteer het in je agenda: 31 augustus 2019. Start/Finish: Rotonde Kanaalstraat-Ceintuurbaan. Starttijd: 11uur. Prijsuitreiking 16uur. Tot dan!