Advertentie

Browse By

Rustplaats Djaniel vernield: ‘Van een kindergraf blijf je af’

Foto: Pátrick, Chantal, Joann, Faith en Djalano bij het grafje van Djaniel. Ze plaatsen net de nieuwe politieauto en knuffelbeertje. Foto: Erik Brand

Radeloos door vernielingen kindergrafje

RODEN – Een grote schok voor de familie van de in 2013 overleden Djaniel Kloosterman. Toen Pátrick en Chantal – de ouders van de 12 dagen jonge baby –  en hun lieve kinderen Joann (6), Faith (3) en Djalano (1) – op 16 september bij het grafje op de begraafplaats in Roden kwamen werden ze wederom erg verdrietig, maar ook erg boos. Voor de zesde keer op rij zagen ze dat er weer van alles was vernield en gestolen van het kindergrafje. En het lijkt er op dat dit wederom een doelbewuste actie was, want er was maar één graf vernield. Het graf van Djaniel!

Van een kindergraf blijf je af
De ouders en de broertje en zusjes van de overleden Djaniel zijn de vernielingen beu! “Als ik de dader in de handen krijg, dan weet ik niet wat er gaat gebeuren”, zegt de verdrietige vader Pátrick.  “Van een kindergraf blijf je af”, aldus de aangeslagen familie. Er is al van alles vernield en gestolen zoals o.a.: een beeldje van een slapende baby op een kussen, zelfgemaakte tekeningen van de kinderen, driemaal een lantaarntje, speelgoed autootjes, beeldje van een engel, een houten hartje, kabouterhuisje en een kiepwagen met een bloemstuk erin. Je snapt niet welke idioot dit doet. De vernielingen zijn gepleegd in het vredige kinderhoekje op de begraafplaats aan de kant van de Hullenweg in Roden en het gebeurt meestal op een zondag.

Aangifte politie
De familie Kloosterman is er zat van en heeft vandaag een afspraak met de politie en doet aangifte van alle vernielingen. De politie weet er al iets van af en wil en gaat er van alles aan doen om de dader(s) te vinden. Het moet nu eens ophouden! De familie heeft geen idee waarom het grafje telkens vernield is en voelt zich machteloos en hoopt dat het nu afgelopen is! Zaterdag is het vijf jaar geleden dat hij is overleden en dit is natuurlijk een bijzondere dag. Pátrick, Chantal, Joann, Faith en Djalano gaan dan zeker het kindergrafje bezoeken en hopen dan echt dat de nieuwe politieauto en het beertje nog op Djaniel zijn rustplaats staan en hopen nu echt dat de vernielingen eens ophouden!