Advertentie

Browse By

Roneravond met Harm Jan Lesschen

RODEN – Op maandag 11 februari 2019, aanvang 19.30 uur, organiseert de Historische Vereniging Roon weer een Roneravond in de Pompstee aan de Brink te Roden! Harm Jan Lesschen, als docent verbonden aan de stichting het Huus van de Taol, zal  deze avond een lezing geven:

Drenthe in beelden, beelden vertellen over Drenthe
In onze Drentse dorpen en steden staat een veelvoud aan beelden, die met het verleden of het heden van Drenthe te maken hebben. Veelal zijn ze verbonden aan sagen, legenden en bijzondere gebeurtenissen in onze provincie. Aan de hand van verhalen, gedichten, anekdotes en beelden vertelt hij over de geschiedenis, de cultuur van Drenthe en het mooie Drentse landschap. De ‘juffer van Batinge’ rijdt voorbij, Ganzen Geesje wandelt samen met de Podagristen door Coevorden, Bartje bidt veur broene bonen en Lammechien werkt aan haar borduurwerk en in Oosterhesselen staat de tram onder stoom en Berend Botje vaart nog altijd naar Zuidlaren. Een paar grepen uit de veelheid van beelden die voorbijkomen. Verhalen en gedichten in het Drents completeren de lezing.

Door € 8.00 entree te betalen bij de ingang van de zaal krijgt u in de loop van de avond twee kopjes koffie/thee met koek/cake en één consumptie.

Ook niet leden zijn van harte welkom.