Advertentie

Browse By

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

RODEN – Hemelvaartsweekend in Roden staat al sinds 80 jaar geleden, traditiegetrouw in het teken van het paard, met dit jaar een lustrum van de 75e Hemelvaartconcours Roden!

Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert dan van woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni allerlei activiteiten voor jong en oud. Het feest start op woensdag 29 mei om 14.00 uur met de opening van de kermis. Er is een concours hippique voor de dressuur- en springsport, een vuurwerkspektakel en een fietstocht. Op zondagmiddag wordt vanaf 12.00 uur het gezellige weekend afgesloten met maar liefst 16 verschillende rubrieken, waaronder een Bierbattle race en een overvalshow van Aart van der Kamp. Alleen voor de fietstocht wordt een kleine vergoeding gevraagd, voor de andere activiteiten is gratis toegang.

Donderdag 30 mei – Concours hippique paarden, strodorp en een braderie plus vlomarkt
Onlosmakelijk verbonden met Kleintje Rodermarkt is het Concours hippique. Een dressuur- en springwedstrijd voor paarden met een prachtige ambiance op het evenemententerrein aan de Norgerweg, bij de Duiventil en bij het Windgat. Deze dag gaan er van 9.00 tot 17.00 uur in totaal ruim 600 inschrijvingen uit de regio van start. In de klasse L1 t/m ZZ-licht dressuur en de B t/m ZZ springen. Op het evenemententerrein is ook een Strodrop, met allerlei leuke standjes ingericht. Het Strodorp is er t/m zondag 2 juni. In het centrum van Roden is vanaf 10.00 uur een braderie en vlomarkt, met muziek en gezelligheid op de vele terrassen bij de horeca.

Zaterdag 1 juni – Concours hippique voor paarden en pony’s, muziekfestival en vuurwerkspektakel
Van 9.00 tot 15.00 uur zijn er maar liefst 200 inschrijvingen van jonge talenten, die deelnemen bij het springen en dressuur. Voor paarden zijn het de BB en B klasse en voor pony’s in BB t/m ZZ klasse. Bij de dressuur is het klasse B t/m L2 voor paarden en voor de pony’s klasse B t/m Z2. Voor de allerkleinste paardensportliefhebbers zijn er BIXIE-wedstrijden, waar jonge enthousiaste kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar hun talent en plezier in deze sport gaan laten zien. Om 16.00 uur start het muziekfestival ‘Kleintje Mokum Roden’, een samenwerking met de plaatselijk horeca. Amsterdamse gezelligheid in diverse Rônerkroegen. Vanaf 22.15 uur is er een fantastische vuurwerkshow op het evenemententerrein. Hoewel de vuurwerkshow al jarenlang een mooi spektakel was, is er dit jaar weer een spectaculair element aan toegevoegd. 

Zondag 2 juni – Tuigpaardenconcours, Menconcours Dressuur, Bierbatle race, boerenlanddag en fietstocht
Het tuigpaardenconcours begint om 12.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Wederom is er dit jaar een Bierbattle race en dit jaar strijden de lokale kelners om de titel. Ook de ‘Slag om Hemelvaart’ staat dit jaar weer op het programma. Dit laatste is een competitie in samenwerking met tuigpaardconcours Marum en Grootegast. Op 11 mei start de competitie in Opende, op 30 mei in Grootegast en de finale is op zondagmiddag 2 juni in Roden. Het leukste bewaren we de middag voor het laatst en dat is een overvalshow van Aart van der Kamp. Rondom het evenemententerrein is er ook een boerenlanddag, waar je verschillende beesten kan zien en zelfs aaien en enorme landbouwwerktuigen kan aanschouwen. Aanvullend op het programma van de paardensport, is er een Menconcours Dressuur die van vanaf 10 uur op het terrein aan de Windgat wordtgehouden.

De fietstocht, die dit jaar voor het eerst uit drie afstanden bestaat en er is een tocht van 14 km voor scootmobielen. Net als voorgaande jaren is er de familiefietstocht van ongeveer 28 kilometer en nieuw zijn de afstanden van 20 km en 38 km. De route van 20 km is met name geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en de langere route is speciaal voor de doorgewinterde fietsers en fietsers met een elektrische fiets. Al deze tochten brengen de deelnemers langs vele mooie plekjes van de gemeente Noordenveld en aangrenzende gemeentes. Halverwege deze fietstocht wordt er door de Vereniging voor Volksvermaken Roden een hapje en drankje aangeboden. De inschrijving is tussen 13.00 en 14.00 uur op het evenemententerrein. De kosten voor deelname bedragen € 4,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.volksvermaken.nl > Evenementen > Concours Hippique.

 Het Wapen van DrentheDe PompsteeHotel Onder de Linden en Mo’s Cafe!

Met o.a. Django WagnerDuo WOMANMarco Schuitmaker,Stemmingsorkest UniqueRene KarstLytse HilleMelissa Smilda,Brinklz Boogie BandRonald NihotBarry van VlietJaman Zanger,Jeffrey KuipersJETSETMartin de jagerIdeaal, e.v.a.