Advertentie

Browse By

Robin Tinge… Net geen winnaar van the Voice Kids

Robin Tinge wint de finale net niet!

Vanavond was het dan zover. De finale van the voice kids 2019 met onze ster Robin tinge

Zevenhuizen – De strijd ging tussen Sezina van team Marco Borsato, Silver van team Ali B, Ralph van team Ilse de Lange en onze grote favoriet Robin Tinge uit Zevenhuizen van team Anouk tijdens het razend populaire programma The Voice Kids. Tijdens het openingsnummer sprong Robin met zijn zangtalent al ruim boven de rest uit. Het zal dan ook een zeer spannende finale worden. Sezina trapte solo de eerste ronde af met het nummer Never enough. Een enorm goed nummer en de jury vond haar een natuurlijk talent. Vervolgens was de beurt aan Silver met het nummer bloed, zweet en tranen. Een zwaar nummer voor een jongen van elf, maar zeer goed gezongen en duidelijk de favoriet van het aanwezige publiek. Echt de kleine benjamin van het stel en die steelt natuurlijk alle harten.

Daarna was de beurt aan onze grote favoriet Robin Tinge samen met Nielson en het nummer ijskoud. Robin klonk even zenuwachtig, maar kwam helemaal in zijn rol en zong de sterren van de hemel. Als laatste van de eerste ronde kwam Ralph samen met Ilse de Lange voor een duet van het nummer Nothing breaks like a hart. Helaas kwam het geluid van Ilse teveel boven de stem van Ralph uit waardoor het een beetje wegviel.

Aan het eind werd even een tussenstand gegeven en daar kwamen Sezina en Silver als grote favoriet naar voren. Vervolgens gaven de kinderen samen met Bebe Rexha een prachtige show met het nummer In the name of love.

Robin begon deze ronde met het nummer I be alright. Hij gooide al zijn gevoel erin en zette een enorm goed nummer neer. Na een luid applaus vele complimenten van de jury. Dat hij zo tot bloei is gekomen en een onderscheidend stemgeluid heeft.

Daarna was het weer de beurt aan Sezina en dit keer zong ze een duet met Glennis Grace. One moment in time. Zeer goed gezongen en zelfs de hoge noten haalde Sezina makkelijk. Echt een kippenvel moment. Het nummer leverde haar een uitnodiging op om het nummer samen met Glennis Grase te gaan zingen tijdens een van haar concerten.

Ralph kwam met het nummer Bad liar. Niet helemaal een goede keus. Zijn Engels was niet vloeiend en hij kwam niet enthousiast over.

Silver zong samen met Ali B het nummer Ik hou alleen van jou. Heerlijk om naar die kleine toekomstige volkszanger te luisteren.

Sezina bracht vervolgens het nummer Let you love me ten gehore en dat klonk weer heel erg goed. Ergens ontstond bij mij het vermoeden dat ze weleens zou kunnen winnen als enige dame in de finale. Ze zong alles met veel gevoel.

Robin gaf daarna alles wat hij in zich had met het nummer Chandelier. Hij was stralend aan het zingen en gaf alles. Het applaus was enorm. Weer complimenten van de jury dat hij een authentieke jongen is en een voorbeeld voor velen met zijn geweldige stem.

Ralph zong het nummer Say my name. het nummer werd best langzaam gespeeld en dat had wel een beetje weerslag op hem, want het enthousiastme ontbrak een beetje. De afsluiter werd gegeven door Silver met het nummer Zij. Wat een emotie kan deze elfjarige jongen overbrengen.

Bebe Rexha zong daarna haar nummer Last hurrah. De stemming zat er goed in. Wendy van Dijk presenteerde voor de laatste keer The voice kids en kreeg een verrassing toe. Xander de Buisonje en hun zoon Sem gaven haar een ode in een mix van het lied appelboom. En eindelijk was het zover. De vraag die een ieder van ons wilde weten en waar we de hele avond met spanning op hebben gehad. Zou “onze” Robin Tinge winnen….

De stemmen waren geteld en de grote winnaar is…. Volkszangertje Silver! Maar voor ons allen in het noorden blijft Robin Tinge natuurlijk de grote winnaar.