Advertentie

Browse By

ReShare Store goede doel NoorderExpo 2019

RODEN – De ReShare Store, het tweedehandskledingconcept van Leger des Heils, is door Jaarbeurs Roden gekozen als goede doel van de NoorderExpo 2019. Jaarbeurs Roden stelt elk jaar enkele m2 standruimte gratis beschikbaar voor een goed maatschappelijk doel. In de ‘pop-up store’ ervaren bezoekers hoe hip en duurzaam tweedehands kleding is én hoe het Leger des Heils met de winkels de zorg voor de naasten vormgeeft. Ook is er speciale aandacht voor de schoeneninzamelactie die in die periode loopt.

“Met de pop-up store zetten we de ReShare Store op de jaarbeurs enkele dagen letterlijk in de spotlight” aldus Andre Brasse namens Jaarbeurs Roden. “Iedereen kent de naam ‘Leger des Heils’, maar wat ze allemaal doen is redelijk onbekend”. Daarom krijgt het Leger des Heils dit jaar de ruimte en mogelijkheid om te laten zien wat ze met de ingezamelde kleding doen. Er komt ook een tijdelijk inzamelpunt voor herdraagbare schoenen bij de beurshal.

“Tijdens de NoorderExpo laten we zien waar de ReShare Store voor staat” zegt Jurgen Terlouw, Regiomanager van de ReShare Store. “We hebben er zin in en maken momenteel allemaal plannen voor de pop-up store op de beurs. Zo gaan we natuurlijk mooie spulletjes uit onze winkel verkopen. Ook is het mogelijk om herdraagbare schoenen in te leveren. We merken in onze winkels namelijk dat er veel vraag is naar betaalbare schoenen. Door een schoeneninzamelactie te organiseren, kunnen we hopelijk heel veel mensen blij maken!”

Het Leger des Heils zamelt al ruim 130 jaar kleding en textiel in. Met 28,7 miljoen kilo in 2017 is het Leger des Heils al jarenlang de grootste textielinzamelaar van Nederland. De ingezamelde kleding is bestemd voor noodhulp, een ander deel wordt verkocht aan sorteerbedrijven. Sinds 2013 wordt de kleding ook verkocht in de eigen tweedehands kledingwinkels, de ReShare Stores. Deze frisse en modern ingerichte winkels bieden mooie kleding voor een kleine prijs aan mensen die weinig te besteden hebben, het milieu willen sparen of op zoek zijn naar iets unieks. De opbrengsten uit textielverkoop komen volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils. Op dit moment zijn er elf winkels door het hele land.