Advertentie

Browse By

Puppie voetbal bij vv. Roden staat op het punt van beginnen

RODEN – Na de successen van het Nederlands elftal dames en heren en het kampioenschap van Roden en Ajax is het voetbal in de gemeente Noordenveld goed op de kaart gekomen. Met name het meisjes voetbal zit erg in de lift. Mooi dat Britt Udink uit Roden dit seizoen de stap naar de beloften van s.c. Heerenveen heeft gemaakt. Dat kan voor menig meisje een voorbeeld zijn. Zij is ook bij het puppie voetbal begonnen. Vandaar uit is ze opgegroeid in talloze teams, waar ze met jongens goed heeft kunnen wedijveren. Met als gevolg de stap naar Heerenveen.

Het puppie voetbal is bij v.v. Roden niet weg te denken. Al vele jaren worden kinderen vanaf de leeftijd 4/5 jaar in de gelegenheid gesteld om te ruiken aan het voetbal. De leeftijdsgrens is zo bepaald, omdat een kind eerder nog niet eraan toe is. Natuurlijk zijn er uitzonderlijke talenten. Wat kan een kind verwachten? In ieder geval dat ze het “gevecht”met de bal aan kunnen gaan. De grote bal met de kleine voeten is een gevecht. Hij stuitert alle kanten op. Hier zal in de training veel aandacht aan worden gegeven. Het mikken en scoren staat centraal. Het ervaren van hoe pak ik een bal van een ander af is een van de andere facetten. Al met al staat Plezier voorop.

De leiding zal in handen zijn van een trainer, die op verantwoorde wijze met de kinderen omgaat. Elke zaterdag morgen van 9.30 uur tot 10.30 uur vindt de training op de velden van vv. Roden plaats. Halverwege zal er een pauze in worden gelast voor een drinkpauze.

Start: 7 september.

Kinderen (ouders) die zich hier voor willen aanmelden kunnen dat doen via een mail naar j.wardenier@home.nl

Graag vermelden de naam, adres, geboortedatum, e-mailadres, telefoon.

Voor info kunt u terecht bij Johan Wardenier, 0652001046