Advertentie

Browse By

Provinciale Zwemwedstrijd De Brug in Roden

 

RODEN – Flotar Roden organiseert zaterdagmiddag 7 april de provinciale zwemwedstrijd van De Brug. De zwemwedstrijd vindt plaats in het sportcentrum de Hullen te Roden waar burgemeester Klaas Smid om 14.00 uur het startschot geeft.

 Zwemwedstrijden voor meer dan 100 sporters

Meer dan 100 sporters met een verstandelijke beperking uit de drie noordelijke provincies verschijnen aan de start om het tegen elkaar op te nemen op diverse afstanden.

Flotar

Flotar Roden is sinds 1981 een stichting en heeft  als doel mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking in de gemeente Noordenveld en ruime omgeving te laten sporten en bewegen. Sinds 1990 wordt naast het recreatieve zwemmen ook deelgenomen aan provinciale en landelijke zwemwedstrijden. Zo wordt bijvoorbeeld deelgenomen aan de Special Olympics.

Special Olympics

Ruim een jaar geleden hebben de wedstrijdzwemmers van Flotar Roden nog deelgenomen aan de Special Olympics European Games in Spanje. De Brug organiseert meerdere keren per jaar provinciale- en regionale zwemwedstrijden en om het jaar de Special Olympics Groningen.