Advertentie

Browse By

Promoties bij Volleybalclub Rovoc Roden

RODEN – Een aantal weken geleden is er door de Nederlandse Volleybalbond besloten om de competitie helemaal te stoppen in Nederland. Dat geldt dus ook voor de klasses waar wij als volleybalvereniging Rovoc in spelen. Een competitie ineens laten stoppen is uiteraard een lastige beslissing, maar hoe nu verder met alle verenigingen die vochten om kampioen te worden en wilden promoveren naar een hogere klasse? Daar heeft NeVoBo iets op gevonden.

De eindstand in alle competities is bepaald door een simpele rekensom: het gemiddeld aantal punten per wedstrijd leverde de eindstand op. Hierdoor zijn er geen officiële kampioenen gekroond, maar zijn er wel teams gepromoveerd en gedegradeerd. Dat betekent dat wij voor 2 teams iets te vieren hebben. Heren 1 stond de hele competitie al ruim bovenaan en was sowieso niet van plan om deze strijd op te geven. Op basis van het hoogste gemiddelde aantal punten per wedstrijd is Heren 1 bovenaan geëindigd in de 2e Klasse B. Ze kunnen zichzelf onofficieel kampioen noemen zijn gepromoveerd naar de eerste klasse. Heren 2 heeft dit seizoen ook zeker bovenin meegestreden. Met 39 punten uit 15 wedstrijden stonden zij op de vierder plaats in de 3e Klasse B. Het gemiddelde puntenaantal per wedstrijd was echter hoger dan de nummer 2 en 3, waardoor zij als tweede gepromoveerd zijn naar de tweede klasse volgend seizoen. Chapeau heren!

Verder hebben de andere teams ook mooie prestaties geleverd. De overige seniorenteams hebben mooi meegestreden in de middenmoot. Voor de jeugd is deze regeling helaas niet van kracht. Omdat de plaatsingstoernooi voor de jeugd op 16 mei niet door gaat, zullen zij volgend seizoen uitkomen in dezelfde klasse als dit seizoen. Naast de reguliere competitie was er ook een bekertoernooi waar Heren 1 nog in mee speelde. Heren 1 moest nog in de halve finale strijden voor een plek in de finale. Echter is dit toernooi ook afgelast.

Uiteraard gaan ze beide herenteams nog zeker feliciteren met hun promotie op het moment dat het weer kan en mag. Mocht je nou geïnteresseerd zijn in de verhalen van Rovoc, volg ze dan op facebook (Rovoc Roden) en instagram (rovoc_official)!