Advertentie

Browse By

Presentatie nieuwbouwproject Roden

RODEN – Op 17 april 2018 was Woonborg te gast bij de inloopmiddag van Wijkbelangenvereniging Middenveld in Roden. Daar presenteerde Woonborg hun nieuwbouwplan aan de Secretaris Buiteveldlaan en de Boskamp. Op deze locatie bouwen ze 28 Nul op de meter-woningen.

Vanaf 2015 tot en met heden werkte Woonborg met de gemeente Noordenveld samen aan een plan voor het gebied Secretaris Buiteveldlaan, Boskamp en Meester Apothekerstraat. Dit gebied grenst aan de achtertuinen van de woningen aan het Wethouder Deodatusplantsoen. De grond is deels in eigendom van de gemeente en Woonborg.

Op de Woonborg locatie stonden 17 verouderde ‘bejaardenwoningen’. Deze woningen zijn in 2010 al gesloopt. De bibliotheek en het voormalige MAVO-schoolgebouw op het aansluitende naastgelegen gemeentelijk perceel zijn een paar jaar terug gesloopt. Inmiddels is de noodzakelijke bestemmingsplanprocedure voor de geplande woningbouw succesvol doorlopen.

Levensloopbestendige woningen
De woningen worden allemaal voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De komende tijd wordt het plan en de plattegrond van de woningen nader uitgewerkt.

Energieneutraal
Woonborg bouwt zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM). Dit betekent dat de woningen middels slimme installaties in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. Daarnaast gaan we de woningen zeer goed isoleren. Meer informatie over NOM woningen vindt u hier externe website

Woningverdeling
De woningen zijn nog beschikbaar. We gaan ze later dit jaar aanbieden via onze website, waarna woningzoekenden kunnen reageren. Het zijn sociale huurwoningen waarvoor een maximaal inkomen geldt van €36.798,-. De huurprijs wordt later bepaald, maar zal onder de huurtoeslaggrens liggen. De woningen komen beschikbaar voor woningzoekenden vanaf 55 jaar en ouder en is geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens.

Planning
Woonborg verwacht in de zomer van 2018 te starten met de bouw. De oplevering van de woningen vindt plaats in het jaar 2019.