Advertentie

Browse By

Politici gaan het water in tijdens de RosaCup

In 2009 dook toenmalig wethouder Harry Fellinger van de gemeente Leek al in het water tijdens een officiële handeling in z’n nette pak. Zouden nog meer politici dit jaar doen tijdens de tiende en allerlaatste RosaCup? Foto: Erik Brand©

10e editie van RosaCup

GROOTEGAST/WESTERKWARTIER – Woensdag 5 september 2018 gaat om 20.00 uur de 10e editie van de politieke zwemestafette RosaCup van start. Politici uit Grootegast, aangevuld met collega’s en gemeentepersoneel uit de overige Westerkwartiergemeenten, strijden –voordat de gemeente Grootegast opgaat in de gemeente Westerkwartier- nog één keer tegen elkaar in het water om de wisselbeker RosaCup.

Deelnemers verschijnen aan de start in teams van 4 personen. Elk team zwemt 4 x 2 banen van 25 meter, iedereen zwemt dus 50 meter. Elk team zal twee keer zwemmen. Eén keer alleen maar schoolslag en één keer met een slag naar keuze. Van elk team wordt de tijd genoteerd en de twee prestaties worden bij elkaar opgeteld. Het team met de minste aantal minuten/seconden in totaal zal de winnaar zijn van de wisselbeker, de RosaCup.

Achtergrond
12 jaar geleden nam Myra Eeken-Hermans als kersvers PvdA-raadslid het initiatief om politici buiten de raadszaal in een hele andere setting met elkaar te laten strijden, namelijk tijdens de RosaCup, een politieke zwemestafette in het water van openluchtzwembad De Woldzoom in Doezum/Grootegast. Daar deden alle partijen in de raad aan mee, al dan niet aangevuld met steunfractie- of familieleden. Ook gemengde (partijen) teams kwamen voor.

Na een paar jaar werd de zwemestafette uitgebreid met organisaties en verenigingen. Met deelnemers als de politie, brandweer, FC Grootegast. De wisselbeker (dé RosaCup) is al bij verschillende winnaars te gast geweest. Deelnemersaantallen wisselden, maar het bijzonder gastvrije onthaal en de opperbeste medewerking door de vrijwilligers van De Woldzoom bleef een constante factor.

In overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Grootegast is besloten om nog één keer, bij wijze van afscheid van de traditie, de RosaCup te organiseren.