Advertentie

Browse By

Poëzie op Nienoord

Jean Pierre Rawie hoofdgast Poëzie op Nienoord

Poëzie op Nienoord is een vast onderdeel van Kunst op Nienoord  en vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 13 oktober om half twee in de balzaal van de Borg Nienoord. De bekende Groninger dichter en schrijver Jean Pierre Rawie neemt de inleiding van deze Poëziemiddag voor zijn rekening en zal nieuw werk laten horen gebaseerd op het thema van 2019: Hij/Zij.

Elk jaar kiest de organisatie een centraal thema dat de dichters richting geeft bij het maken van nieuw werk en leidt tot een hopelijk grote diversiteit. Voor de jury is het thema Hij/Zij een leidraad bij het kiezen van de prijswinnaar. Naast Jean Pierre Rawie nemen deel: Renée Luth, stadsdichter van Groningen, Erika Destercke uit Gent en Atze van Wieren, juryvoorzitter.

Dichtende scholieren RSG de Borgen

Derdejaars scholieren van RSG de Borgen uit Leek hebben ook gedichten geschreven op dit thema. De genomineerden leerlingen dragen hun gedichten deze middag voor. De vakkundige jury beoordeelt deze en elke genomineerde ontvangt een juryrapport. De prijswinnaar wordt deze middag bekend gemaakt. Na afloop is er nog muziek te beluisteren van het kwintet kamerkoor Peize.

De Poëziemiddag wordt gehouden op zondagmiddag 13 oktober in de balzaal van de Borg Nienoord. De middag begint om 13.30 uur en eindigt zo rond 15.30 uur.

Kaarten à € 6,50 zijn verkrijgbaar bij Museum Nienoord en Boekhandel Daan Nijman. 

Reserveren is mogelijk via info@museumnienoord.nl

Iedereen is van harte welkom!