Advertentie

Browse By

Pierre Berghuis gaat de strijd aan tegen steenmarters

Meldpunt voor steenmarters in Noordenveld?

NOORDENVELD – De gemeente Noordenveld krijgt een meldpunt voor overlast van steenmarters. Dit tot grote vreugde van Pierre Berghuis uit Nieuw-Roden, want bij hem werden in januari 48 (dure)duiven doodgebeten door de steenmarter. Hij streed de afgelopen maanden voor zo’n meldpunt en haalde vandaag het landelijk nieuws op NPO 1. Maar de steenmarter valt nog steeds onder een beschermde diersoort volgens de natuurwet (voorheen Flora en Fauna wet ). Hierdoor mag de steenmarter over het algemeen niet worden bestreden, gevangen of verstoord. De steenmarter kan namelijk behoorlijke schade toe brengen aan uw eigendommen en (huis)dieren. Zowel uw auto als in uw woning kunt u schade, hinder en overlast krijgen van de steenmarter. 

Meldpunt
“Mensen kunnen dan de overlast melden. En als blijkt dat veel mensen er overlast van hebben dan moet er wat aan gedaan worden. De steenmarter is nu nog beschermd, maar dan kan de landelijke politiek er toch niet meer onderuit? Ik hoop dat de overheid dan in gaat zien dat de schade dermate groot is dat zij ook zegt dat dit niet meer zo langer kan”, aldus Berghuis.

Meldpunt voor steenmarters in Noordenveld: Pierre Berghuis uit Nieuw-Roden gaat de strijd aan tegen de kleine plaaggeesten. Zelfs op landelijk nieuws NPO 1

Geplaatst door Het Streeknieuws op Dinsdag 10 juli 2018