Advertentie

Browse By

Peter van der Velde-schrijfwedstrijd

NOORDENVELD – De Bibliotheek Noordenveld organiseert dit jaar een Peter van der Velde-schrijfwedstrijd in samenwerking met het Huus van de Taol. Schrijf een gedicht of verhaal in de Drentse taal, in de stijl van de beroemde schrijver Peter van der Velde uit Roderwolde.

Het jaar 2018 is uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar. Deze schrijver uit Roderwolde werd honderd jaar geleden geboren en heeft ons prachtige, Drentse gedichten en verhalen nagelaten. Om te zorgen dat potentiƫle schrijvers kennis maken met het werk van deze schrijver, wordt er op zaterdagmiddag 20 mei een schrijfworkshop gehouden in de bieb in Roden. Ton Peters, kenner van het werk van Peter van der Velde en zelf dichter, zal deze workshop verzorgen.

Opgave voor de workshop kan tot uiterlijk vrijdag 11 mei, door te mailen naar y.timmer@biblionetdrenthe.nl of bellen naar Bibliotheek Roden op 088-0128245. Deze workshop is gratis en opgave is verplicht, er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de workshop.

Na deze workshop kan iedereen proberen om een gedicht of verhaal te schrijven in de stijl van Peter van der Velde. Wie dat het beste doet, wint een mooie prijs die tijdens de afsluiting van het Peter van der Velde-jaar op zaterdag 15 december in Roderwolde worden uitgereikt.

Gedichten of verhalen voor de schrijfwedstrijd kunnen worden ingestuurd naar y.timmer@bibliotnetdrenthe.nl. Voor meer informatie hierover kunt u mailen of bellen met info@huusvandetaol.nl of 0593-371010 of u kunt de websites www.huusvandetaol.nl of www.petervandervelde.nl raadplegen.