Advertentie

Browse By

PETER van der VELDE expo ‘in WOORD en BEELD’

RODEN – In de Gemeente Noordenveld wordt dit jaar op allerlei plaatsen aandacht besteed aan de 100-jarige geboortedag van de bekende Drentse dichter Peter van der Velde. Peter van der Velde is bekend als auteur van korte verhalen, gedichten, cabaretteksten en liedjes. Tevens was hij medeoprichter van de muziek- en cabaretgroep ‘De Bekketrekker’.

Een belangrijk moment in dit jaar zal de expositie ‘in WOORD en BEELD’ in Kunstencentrum K38 in Roden zijn. Hier tonen kunstenaars en dichters hun werk dat is geïnspireerd op gedichten van Peter van der Velde. De opening is op vrijdag 9 november om 16.15 uur door burgemeester Klaas Smid. Zondag 25 november om 14.00 uur organiseert het bekende Drentse literaire Tiedschrift ROET een literaire middag genaamd “8x Peter van der Velde”; schrijvers over Peter van der Velde.

‘in WOORD en BEELD’ is te bezichtigen van 10 november t/m 2 december 2018.

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis. Zie de website voor alle uitgebreide informatie. www.kunstencentrumk38.nl