Advertentie

Browse By

Paasvuren in de gemeente Noordenveld gaan niet door!

Paasvuren in de gemeente Noordenveld gaan niet door wegens droogte

Risico op natuurbrand te groot

NOORDENVELD – De paasvuren in de gemeente Noordenveld worden afgelast. Dat heeft de gemeente na overleg met de brandweer besloten. Het risico op een natuurbrand is te groot, vanwege de aanhoudende droogte.

Aanhoudende droogte
Door de weersomstandigheden droogt de natuur nu zeer snel uit. Er staat een oostelijke wind, die gepaard gaat met een lage luchtvochtigheid. Bovendien wordt tot en met het Paasweekend geen regen meer verwacht. Daarbij komt dat de natuur nog altijd niet hersteld is van de uitzonderlijke droogte van vorig jaar.

Paasbulten worden afgebroken
De gemeente stelt de paasvuren niet uit, maar ruimt de paasbulten op. Het risico op natuurbrand blijft de komende week onverminderd hoog, waardoor aansteken op een later moment evengoed onverantwoord is.

Natuurbrandrisico fase twee
Om het risico op natuurbranden in te schalen, werkt de brandweer met fases. De brandweer kondigde vandaag natuurbrandrisico fase twee af. Dat betekent dat er door aanhoudende droogte een reële kans is op een natuurbrand. Zo’n brand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. In de ontheffingen die de gemeente Noordenveld verstrekt voor de paasvuren is opgenomen dat een paasvuur niet doorgaat bij natuurbrandrisico fase twee. Meer informatie over de fasering is te vinden op www.natuurbrandrisico.nl.

Takken wegbrengen
Mensen die nog takken hebben, kunnen terecht bij het Brengstation. Dat is komende vrijdag en zaterdag open. Op 4 mei is er bovendien een extra dag dat mensen hun takken naar het Brengstation kunnen brengen.