Advertentie

Browse By

Paarden Stal de Groningers in topvorm naar Roden

RODEN – De paarden van Stal de Groningers draven op woensdag 25 september hun thuiswedstrijd op de Norgerweg. De kortebaan van Roden is voor Michel Roggen en zijn vrienden een jaarlijks hoogtepunt. Er is hen alles aan gelegen om op deze dag te pieken. Met de vorm van hun deelnemers zit het in elk geval wel goed. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Stal de Groningers beleeft in 2019 een absoluut topseizoen. Dit is vooral te danken aan Ronny Brandt die dit seizoen al vier keer wist te winnen. Het wordt de Italiaanse ruin nu wel moeilijker gemaakt. Na zijn winst met John de Leeuw in Middenbeemster passeerde hij de winsomgrens van 15.000 euro en moet hij in het vervolg met een leerlingpikeur op pad om vanaf de basisafstand te mogen starten.

Ook Panic Launcher presteert goed. Vorig jaar debuteerde de merrie in Schagen waarna ze lang aan de kant stond met een blessure. Dit seizoen is ze terug en won in Warmond en De Lier. Roggen heeft met Archange de Jiel (winnaar Beverwijk) en Chief One (winnaar Schagen) meer smaken om uit te kiezen. Ook ervaren kracht Barbert komt na een moeizame start, eerder dit seizoen, beter in vorm.

Titelverdediger

Vorig jaar won Eliot Charisma met Lindsey Pegram in Roden. De combinatie is inmiddels ook opgezadeld met een starthandicap van vijf meter, maar dat belet hem niet om te blijven winnen. De ruin won dit jaar al drie keer en werd één keer tweede. Het is goed mogelijk dat Pegram ook met haar andere troeven Southwind Raptor of Calistokingsdeep op de Norgerweg in actie komt.

De NDR verricht de loting voor de kortebaan in Roden op maandag 23 september. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing  met deskundig onderbouwde tips.

Rodermarktfeestweek

De kortebaan maakt deel uit van de Rodermarktfeestweek die duurt van 20 tot en met 25 september. De gehele week is er kermis. Tevens is er onder andere op zaterdag 21 september de Rodermarktparade en op dinsdag 24 september een grote paarden- en warenmarkt. Gedurende de Rodermarktfeestweek is er de hele week vertier in de plaatselijke horeca. Kijk voor meer informatie en het programma op www.volksvermaken.nl.