Advertentie

Browse By

Overtuigende winst kv Noordenveld in streekderby tegen Sparta Zevenhuizen

RODEN – Afgelopen zaterdag 22 april speelde het vlaggenschip van kv Noordenveld de ons-kent-ons streekderby tegen kv Sparta. Trainer/coach Leo van der Lei van Sparta komt uit Roden en heeft een kv Noordenveld verleden, terwijl de huidige trainer/coach van Noordenveld de selectie van Sparta eerder onder zijn hoede heeft gehad. De Mastformatie won deze wedstrijd onder grote publieke belangstelling op het korfbalcomplex aan de Borglaan uiteindelijk op overtuigende wijze : 20-14.

De openingstreffer was op deze frisse voorjaarsmiddag in de eerste minuut voor Sparta, gevolgd door een snelle gelijkmaker van afstand door Lianne Bangma. Sven Stobbe bracht van achter de korf de thuisploeg vervolgens voor het eerst op voorsprong. Na een rake afstandstreffer van Sparta tekende Renate van der Woude via een fraaie omdraaibal de 4-2 aan. Nadat Sparta nog één keer het verschil wist terug te brengen tot 1, liep het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp door 2 benutte strafworpen van topscorer Sven Stobbe en 2 voltreffers van zowel Jaap de Boer als Renate van der Woude in het laatste deel voor rust uit naar 10-7.

Na de thee opende Sparta de score, direct gevolgd door een afstandstreffer van Sven Stobbe. Nadat Elise van Maastrigt van grote afstand de binnenkant van de Spartakorf wist te vinden bleef het lang 13-10. Noordenveld verzuimde in die fase het krachtsverschil in de score tot uitdrukking te brengen. Toen halverwege de tweede helft Jasper Lütter de doelpuntloze fase wist open te breken liepen de Rôners dan toch weg bij Sparta. Lianne Bangma, Sven Stobbe, Jaap de Boer (3) en captain Simon ter Steege waren in het laatste kwart van deze streekderby met hun treffers mede verantwoordelijk voor de 20-14 eindstand op het elektronische scoreformulier. Door deze overwinning blijft Noordenveld met 2 punten achter koploper Quick’21 en 1 punt achter Harich meedoen om het kampioenschap in KNKV-veldklasse 2B. Zaterdag 6 mei spelen de Rôner oranje tijgers hun volgende competitiewedstrijd tegen DTL. Deze wedstrijd in Hantum begint dan om 15.30 uur.

Foto’s: © kv Noordenveld